dissabte, 14 de febrer del 2009

BOMBONS CASOLANS

L'altre dia tenia ganes de fer alguna cosa amb xocolate i em recordava d'una recepta dels amics de "La cuina vermella" que hi havia vist temps enrere. Uns temptadors bombons que no eren massa difícils de fer i m'hi vaig decidir. Ací en teniu el resultat.

BOMBONS CASOLANS

INGREDIENTS:
Fruites confitades (en aquest cas, taronja i cireres)
150 g de xocolate pur (amb
el 70% de cacau)
1/2 gotet d'aigua


EST
RIS:
1 ganivet esmolat

1 taula de tallar

1 plat

1 planxa de motllets de silicona

1 lllibrellet de plàstic o vidre (apte per a microones)
1 cullerot de fusta
1 cullereta
Plàstic film de cuina


PREPARACIÓ:
Agafem els trossos de fruita confitada i els tallem a bocinets el més xicotets possibles amb l'ajuda del ganivet esmolat sobre la taula de tallar. Els reservem en un plat.
Trenquem la rajola de xocolate a trossos i els posem en un bol apte per al microones i el mig got d'aigua. Posem ara en marxa el microones i, a cada poc temps, anem remenant amb el cullerot per tal que vaja barrejant-se tot. Hem d'anar amb compte amb el microones i el xocolate perquè se'ns pot cremar amb molta facilitat. En estar ben barrejat tot, le'n traiem.
Col·loquem la planxa de motllets de silicona sobre una taula o una safata per tal que siga més fàcil la seua manipulació. Amb l'ajuda d'una cullereta, anem omplint els motllets. Amb un parell de culleradetes ja n'hi haurà prou.
Sobre cada motllet col·loquem un pessiguet de trossets de fruita confitada (taronja i cirera). Pressionem una mica sobre la fruita per tal que s'adherisca més al xocolate.
Quan ja estan tots preparats, agafem un tros film de plàstic de cuina i el tapem (perquè no agafen olors de la nevera). Ara col·loquem la planxa de motllets de silicona a la nevera i la deixem allà dins durant unes hores.
Passades unes quantes hores, els anem desemmotllant amb cura i ja està. Resulten boníssims.

Per cert, que els bombons dels amics vermells duien "pebre de Sichuan" i jo no en tenia. També que, com que a mi no m'agrada el xocolate blanc, només els vaig fer de xocolate pur.

25 comentaris:

Glòria ha dit...

Quins bombons més deliciosos!. I això de fer-los amb els motllets de silicona és una bona idea!. També es podria fer el mateix amb fruits secs per sobre, oi?.

Fins aviat

Francesc ha dit...

Glòria: és clar! De fet, no n'hi vaig posar perquè en eixe moment no en tenia. Pensava en ametlles filetejades o avellanes torrades, o...

Belen ha dit...

Pero aixi estan tambe molt be per la vista amb el color de la fruita confitada. Molt be Francesc! Com sempre. Petons

Gemma ha dit...

Francesc, ja trobava a faltar les teves receptes! Deus haver anat molt enfeinat, no ens tens acostumats a absències tant llargues...
Aquest bombons t'han quedat fenomenals, també els vaig veure a la Cuina Vermella i ja em van semblar deliciosos.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Veus que be, bombons de xocolata cassolans. Per combatre la crisis dels molt xocolaters...
Fruits secs, fruita confitada i naturalment la xocolata¡. De segur que eren les 3 bes... Bo, Bónic i barat¡. Que vaigui de gust Francesc¡. Records a la Oretto. JOSEPB -menja de bacallà-

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Caramb¡¡ bombons cassolans que be oi?.
De segur que aquets bombons pertenyent a les 3 bes. Bó, bonic i barat. Que vaigui de gust Francesc JOSEPB -menja de bacallà-

La cuina vermella ha dit...

Estimadíssim Francesc!! Són deliciosos. La pega és que quan els vas desenmotllant te'ls vas menjant..
T'han quedat estupendos, un altre dia encara que no tinguis pebre de sichuan posa-hi (si vols) una mica de pebre negre normal... el pebre i la xocolata casen moooolt bé!!
Gràcies per fer-los, ens fa molta il·lusió (m'apunto a la idea dels fruits secs!!).
Petons nins!!

Francesc ha dit...

Belén: a l'altra que en faça, potser provaré de fer-hi alguna sanefa amb la fruita tallada en bisell, ja veurem. Besets.

Gemma: l'has encertada de ple. He anat bastant de bòlit amb l'institut. O el que encara em queda! Porte dos altres blocs per als alumnes de català de l'institut i entre unes coses i unes altres, doncs, això. Han quedat bons, de veres. La combinació de fruita confitada amb xocolate pur és boníssima.

Josepb.: doncs sí que són més barats que els de compra. Són molt abellidors i és difícil deixar de menjar-ne.

Amics Vermells: els vostres van quedar molt més vistosos. Sí que és cert això que dieu del que passa en desemmotllar-los. Però, què hi farem!! M'apunte això del pebre normal. No n'hi vaig posar perquè em pensava que això seria una cosa especial. Ja us diré com em queden a la pròxima. Salutacions

El cullerot Festuc ha dit...

Jo també els vaig fer i van ser un èxit!!!!!! A part del constrast de colors, la combinació és perfecte!!!!! El pròxim cop prova amb pebre...i si no amb curry també estan boníssims!!!
Petunets,
Eva.

Vanesuky ha dit...

Que fàcils de fer!!T'han quedat genials!Però es que seguint recepctes de la Cuina vermella, ja tens mitja recepta guanyada!!

T'agafo un, ok??

Petons.

maragda ha dit...

Oh! quins bombonets, ja podem dir adeu a la dieta, que l'operació bikini pot esperar un parell de mesos més ;) Besets!

Francesc ha dit...

EVA: m'apunte això del curri!! El pebre no el vaig posar perquè no en tenia de Sichuan, però ara que ja sé que no passa res si no és d'allà, n'hi posaré.

Vanesuky: gràcies pel teu comentari. Tens raó en això que dius dels amics vermells. Et guarde un "bombó virtual". Besets

Francesc ha dit...

Amics de "La quinta de Luculus", el meu correu va com una carabassa. M'avisa dels comentaris quan li ve de gust... Ai la dieta!!! Maleïda paraula!! Darrerament, la roba em minva. Com diuen els amics vermells. Salutacions

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Holaaaaaaa quants dies sense escriureeee!!!! molt bona variació de la recepta...ara menjaria un d´aquests bonbonets...

Francesc ha dit...

Ma José: és que he estat molt enfeinat nena! No he parat. Els bombons ja ho tenen, això: s'acaben de seguida. Besades

Mercè ha dit...

Francesc, quina coloraina més bonica aquests bombons!!! :) Jo, com tu, també els provaré de fer només amb xocolata negra. ;) Per picar han de ser deliciosos!! :)

Chis ha dit...

Amic Francesc, la roba ja no és de la qualitat de la d'abans... la meva també minva. Al principi pensava que era culpa de la màquina d'aixugar, però ara sé que és la qualitat... els xinesos en tenen la culpa, no els bombons!!!

Teresa ha dit...

Buah! Jo vaig fer uns patissets de dos xocolates (negre per fora, blanc per dins) amb la Termomix que té la meua cosina en sa casa que no veges com estaven...:p

xaro ha dit...

Ai Francesc, ara que portava uns dies fen bondat!!!!!!!
Quan els vaig veure a la Cuina Vermella, vaig conseguir resistir la tentació però aquesta vegada.....
Ptnts , tb per l'Oreto

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; vaig penjar "fotos del Perú", el que passa que vaig possar el mateix día el "post" del Sorolla i les "fotos" em van quedar en segón terma. Josepb -menja de bacalà-

Francesc ha dit...

Josepb: No passa res home! Ni me n'havia adonat. Salutacions

Marta ha dit...

A les fotos fan molt d`efecte, vaja que per donar-los un mos. Diguem que és això de la Cuina vermella, d'on és? no ho havia sentit mai!

Francesc ha dit...

Mercè:efectivament, són deliciosos. ;D

Chis: hi estic totalment d'acord. La culpa és dels xinesos.

Xaro: gràcies, guapa!!

Marta Rierade valllink: la cuina vermella és un bloc de cuina on uns amics de Mollet fan uns plats boníssims. T'aconselle que el visites. Només has de clicar damunt d'on diu "cuina vermella" a la recepta o a la part dreta del bloc i els podràs visitar. No te'n penediràs.

Marta ha dit...

Ja fa temps que estic seguint el teu consell de mirar les receptes de la cuina vermella i n'hi ha de molt bones que et fan quedar molt bé quan tens convidats. Gràcies.

Francesc ha dit...

Marta: els amics de la cuina vermella sempre són una garantia. Salutacions ;D