dilluns, 31 de març del 2008

HAGAKURE. EL LLIBRE DEL SAMURAI.

La meua "sogra postissa", la Teresa, una bona amiga de la meua dona, em va fer un regal inesperat: HAGAKURE. El libro del Samurai (José J. de Olañeta, Editor, Palma de Mallorca, ISBN: 84-9716-357-5).
És un llibre que m'està agradant molt i que pense que té algunes coses ben profitoses per a pensar una estona. De tant en tant, us n'aniré fent tastets per tal que, si voleu, pugueu reflexionar. Com ara, avui:

"Hi ha gent que, per la seua naturalesa, té una comprensió ràpida, mentres que d'altres han d'abstraure's i fer un esforç per a pensar-se les coses. Si ens fixem bé en això, si el nostre pensament és desinteressat en comptes d'egoista i complim els quatre vots dels samurais dels Nabeshimàs (1r Mai no permetre'm quedar-me enrere o deixar d'estar a l'alçada a la Via del samurai; 2n Ser útil al meu senyor; 3r Ser filial amb els meus pares; 4t Manifestar una compassió gran i actuar pel bé de l'Home), independentment que per natura estiguem millor o pitjor dotats, sorgirà en nosaltres un grau insospitat de saviesa".

1 comentari:

Teresa ha dit...

Ei, gendre postís! Ja sabia jo que t'agradaria el llibre, jejeje. Me n'alegre.

B7s