dilluns, 17 de març del 2008

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS

Demà acabem el trimestre i fem activitats extraescolars a l'institut. Allà compartim departament els de català amb els d'anglès i francès. Ens hem comboiat a fer un desdejuni tots plegats. Oreto i jo vam quedar que hi portaríem un pastís de formatge. La recepta és del meu sogre. L'he feta i no m'ha quedat gens malament. Li n'he fet fotos però ara no tinc manera de traure-les i potser més tard les col·locaré. Mentrestant, ací en deixe la recepta:




PASTÍS DE FORMATGE I GERDS

INGREDIENTS:

1 paquet de galetes “Maria” (llevant-li’n 2 o 3)
2 terrines de formatge “Philadelphia” de 175 g (o 1 de 350 g)
2 ous grossos (o 3 de normals)
1 paquet de nata “La lechera” (o 1 iogurt grec)
6 cullerades rases de sucre
2 o 3 cullerades de margarina
1 pot de melmelada de gerds

PREPARACIÓ:


Posem el forn a escalfar-se a 150º C.
En un bol es piquen les galetes amb el picamà fins que queden reduïdes a una pols gruixada. S’hi afegeixen les cullerades de margarina per tal que es forme una mescla enganxosa però lligada, semblant a la “serradura”.
Separem les clares dels rovells. Batem les clares a punt de neu dur i, en estar, anem afegint-hi el sucre a poc a poc. En un altre llibrell, mesclem els rovells, el formatge i el iogurt (o la nata). En estar, es mescla amb les clares batudes i que es quede tot ben barrejat.
Folrem un motlle de pastís redó i onat amb paper d’alumini. L’untem amb una mica de margarina. Al fons hi posem la barreja de galetes i margarina i fem que en quede una superfície plana més o menys. A sobre hi aboquem la barreja d’ous, rovells, etc.
Enfornem el motlle i el posem a coure a 150º durant 45 minuts.
En estar cuit, traiem el pastís i el posem en una plata redona. Per damunt, li posem una capa generosa de melmelada de gerds i el desem al frigorífic. En estar reposat, ja el podem servir.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Mmmm! té molt bona pinta, i molt facilet... Estaré esperant les fotos del pastís, a veure si les pots penjar...
Quin sogre més apanyat que tens :)

Gemma ha dit...

Ara amb la fot encara millor! ;)