divendres, 15 de gener del 2016

MINI CROISSANTS DE SALMÓ I FORMATGE DE CABRA

Es poden fer coses molt bones amb elements senzils que tenim a casa. I de vegades resulten molt vistoses. Aquests mini croissants van tindre molt d'èxit el Nadal passat.

MINI CROISSANTS DE SALMÓ I FORMATGE DE CABRA

INGREDIENTS:
1 base redona de pasta fullosa
1 ou batut
Salmó fumat
Formatge de cabra
1 cullerada de café d'anet sec
1 polsim de sal

PREPARACIÓ:
Engegem el forn i el posem a 200ºC a dalt, a sota i amb l'aire.
Posem la base de pasta full sobre un tros de paper de forn i la pintem amb l'ou batut.

Tallem la massa amb l'ajuda d'un tallador de pizzes en quatre talls per a formar-hi setze triangles de pasta.
 
En un morter posem el salmó tallat a trossets ben menudets, la sal i la cullerada d'anet sec. Amb el picamà en fem una crema el més homogènia possible. 


Podem variar-ne el sabor tot prioritzant el salmó o el formatge. Segons vulguem.
Una vegada estiga la crema a punt, en posem una mica a la part més ampla del triangle de pasta fullosa. L'anem enrotllant a poc a poc fins a fer-ne la forma habitual dels mini croissanets. Els anem col·locant en una safata de forn coberta amb paper. 
Amb l'ou batut pintem els croissanets i, en tindre'ls tots fets, els enfornem a la part mitjana del forn.

Passats uns minuts, abaixem el forn a 180ºC i els continuem coent fins que estiguen ben daurats i cruixents. Són boníssims!!.

3 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Amb salmó i formatge, boníssims Ummm. Els tinc que provar!!
Una abraçada

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmmmm...molt bona combinació!!! Uns croissants de luxe!
Petons i...bona setmana!
Olga

Gemma ha dit...

Visca la pasta de full!
El farcit de salmó i formatge ha de quedar super gustós. A casa també triomfarien, segur!