divendres, 13 de març del 2015

COCA DE RECAPTE AMB FARINA INTEGRAL I MASSA A LA CERVESA

Les coques fetes amb massa de farina amb cervesa i oli són molt típiques de tot el País Valencià. La de recapte sempre duu verdures escalivades i alguna cosa més. En fi, que he mesclat una coca d'arrels lleidatanes amb una massa típica valenciana i el resultat ha estat boníssim!! Si és que tenim uns costums culinaris que són la pera!!

COCA DE RECAPTE AMB FARINA INTEGRAL I MASSA A LA CERVESA
INGREDIENTS:
1 got d'oli d'oliva de Beneixama
1 got de cervesa
750g de farina integral (o la que admeta)
Sal
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
2 albergínies torrades
3 bajoques torrades (=pebrots)
1 pot d'anxoves en oli
50g de bacallà anglès sec a trossos

PREPARACIÓ:
Pelem les bajoques i les albergínies (a Beneixama en diem "albargines") i les reservem. Encenem el foc només amb la part de sota i amb l'aire a 250ºC.
Posem el bacallà sec en un llibrell amb aigua calenta perquè s'estove.
En un llibrell alt, posem l'oli i la cervesa alhora i una mica de sal. Li anem afegint la farina de manera que, finalment, ens quede una massa que no s'enganxe a les mans. Aquesta vegada ha admés 750g, però pot variar segons el tipus de farina.
Quan ja la podem treballar, en posem una mica a la taula i pastem la massa durant uns huit o deu minuts per tal que es faça bona.
 En una llanda de forn, la untem amb la cullerada d'oli i posem damunt un full de paper de forn. Ara escampem la massa per tota la llanda de manera que es quede repartida de manera uniforme, ben planeta.
Repartim per tota la superfície la bajoca i l'albergínia feta a llenques. Quan ja està tota coberta, posem, també, el bacallà (ben escorregut) i les anxoves tot ben repartit.

Enfornem la coca a la mitjania del forn i n'abaixem la temperatura a 200ºC. L'anem coent durant una mitja hora (tot depenent, com sempre, de cada forn). 


Quan la vejam ben cuita i cruixent, l'en traiem i la servim amb un bon raig d'oli d'oliva de Beneixama per damunt i a passar un gust!!!

7 comentaris:

El pare ha dit...

Aquesta coca té una pinta extraordinària.
No te n'haurà quedat un boci, oi?

Maria José Payá ha dit...

Vaig a fer-la esta nit. Precisament tinc algo de farina integral ecològica que vaig comprar l'altre dia i que no sabia ben bé com utilitzar.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Ha de ser ben bona amb la massa feta de farina integral!
Per cert....la presentació, molt bonica!!! Quina paciència per fer les divisions tan rectes, tot tan ben col·locat.....
Petons i bon cap de setmana!
Olga

Unknown ha dit...

Fa molt bona cara Francesc!! Provaré de fer aquesta massa, sembla ben senzilla i és apetitosa, merci :)
Ptons
Anna

Gemma ha dit...

Amb la cervesa ha de quedar una massa molt més gustosa! A mi les coques de recapte m'encanten, i amb les verdures escalivades queda boníssima.

Francesc ha dit...

El Pare: no en va quedar ni un bocinet!!

Ma José: ja em diràs si et va eixir bona!!

Anna: és molt bona de fer. Ja ho veuràs.

Gemma: queda molt gustosa i bona. De veritat.

Raquel Garcia ha dit...

Un dubte, a la llanda quan expliqueu que la untem amb cullerada d'oli i sobre posem paper de forn aquest quedarà tot oliós oi? Xuclarà part de l'oli? O ho he entés malament? Gràcies!!