divendres, 13 de desembre del 2013

POLLASTRE AMB ROVELLONS

El pollastre i els rovellons són dos ingredients que m'agraden molt i, units, encara més. La d'avui és una recepta que barreja la de la salsa de magre i una picada per alegrar-la una mica més. L'època en què podem consumir rovellons s'ha d'aprofitar per a passar-hi un gust.

POLLASTRE AMB ROVELLONS

INGREDIENTS:
2 cuixes
2 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes = anques) de Ca Nàcher
400g de rovellons (=esclata-sangs = pebrassos) nets i a trossos
3 cebes mitjanes
1 polsim de pebre i clavell de Ca Manolo
6 claus d'olor
Sal
1 gotet (dels de vi) de mistela
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 got d'aigua mineral (o filtrada)

Per a la picada:
12 ametlles torrades (o les torrem nosaltres)
1 galeta tipus "Maria"
1 all
1 bon pessic de fulles de julivert
Sal
1/2 gotet del brou de la cuita

PREPARACIÓ:
En una cassola antiadherent, posem dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i un polsimet de sal. Hi sofregim la carn fins que quede daurada per totes bandes i sense cremar-se. La podem punxar amb un ganivet punxegut per tal que amolle líquids i es coga millor per dins.
Pelem les cebes i les tallem a rodanxes que, a la vegada, tallarem per la meitat. En una paella antiadherent, posarem una cullerada d'oli d'oliva i, en estar ben calent, hi abocarem la ceba i un altre polsimet de sal. L'anirem sofregint fins que comence a fer-se rosseta. Ara és el moment d'afegir-hi els rovellons a trossets i de continuar sofregint els dos elements fins que estiguen ben units ambdós sabors.
En una olla de pressió ràpida posem la ceba i els rovellons, al damunt el pollastre i la sal, el pebre i el clavell i els claus d'olor. Li aboquem per damunt l'aigua i la mistela i encenem el foc. Quan agafe la pressió adient, coem la carn durant 20 minuts. Apaguem el foc i deixem que perda la pressió durant uns minuts fins que puguem obrir l'olla.
Posem tot el d'abans en una cassola ampla normal (o podem deixar-ho dins l'olla per no haver d'escurar tant). La mantenim a foc lent mentre preparem la picada.
Ara és el moment de preparar-la. En una paella sense oli, torrem una mica les ametlles sense que s'arriben a cremar, que queden rossetes. En un morter, posem un polsimet de sal, les ametlles, la galeta, l'all a trossets i el julivert i anem picant-ho tot fins que esdevinga una pasta homogènia. En estar, li anem afegint a poc a poc el mig gotet de brou de la cuita perquè la picada s'hi vaja deixatant. Quan haja adquirit una consistència líquida, però lligada, l'afegim a la cassola on teníem el pollastre amb els rovellons i deixem que faça xup-xup durant deu minutets més, i ja està. 
Queda un plat boníssim!!! T'hi pots sucar una barca de pa sencera!!

4 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Realment és un plat de sucar, sucar i sucar i acabar amb les existències de pa que tinguem a casa ;-)

PTNTS
Dolça

Chus Castro ha dit...

Una cassola deliciosa, amb aquests ingredients té l'èxit assegurat. Excel·lent.

Gemma ha dit...

A mi també m'agraden molt aquests dos ingreidents.
Una bona llesca de pa i a disfrutar!

Francesc ha dit...

M Glòria i Gemma: l'associació d'aquest plat amb el pa és molt i molt perillosa!! :D

Chus Castro: Moltes gràcies pel teu comentari! :D