L'havia pensat com una "focaccia", però la pasta no va llevar prou i va quedar com una coca més normaleta. Com deia la meua tieta Leonor, "el qui pasta i ven, de tot se li contén"...
COCA DE BOLETS I FORMATGES
INGREDIENTS:
Per a la base de la coca:
450g de farina de blat
50g de farina de blat
1 pastilla de rent "Levital" de 25g
3 cullerades soperes d'orenga seca
2 culleradetes de romaní sec
Sal
2 cullerades d'oli de Beneixama
1 got i mig d'aigua mineral
1 culleradeta de sucre
Per al recapte:
6 alls laminats
2 cebes dolces
450g de saltat de bolets congelats "Hacendado"
2 cullerades d'oli d'oliva
3 tallades (de dit de grosses) de formatge de cabra
200 g de formatge Camembert
6 dàtils grossos d'Elx
Oli d'oliva de Beneixama per a untar la safata de forn
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar l'aigua en un cassó. En estar tèbia, l'aboquem en un llibrellet i li afegim el sucre i una culleradeta de farina. Mesclem bé fins que s'hi dissolguen. Ara hi afegirem el rent esmigallat. Deixem que el rent reaccione. Ho sabrem perquè apareixerà una bromera espessa sobre el got i una olor forta de rent.
Mentrestant, passem per la picadora l'orenga i el romaní fins a reduir-los a pols.
En un llibrell, tamisem dues vegades la farina. Hi afegim el polsim de romaní i orenga i ho mesclem. Aboquem el rent a poc a poc i anem mesclant, primer amb un cullerot de fusta i, després, tot pastant amb les mans, el rent i la farina. Quan ja estiga quasi homogènia la massa, hi afegim les dues cullerades d'oli i la sal. Tornem a pastar i deixem la massa, empolsimada de farina, que repose durant unes hores. Hem de tapar el llibrell amb un drap de cotó i deixar-lo en un lloc càlid i sense corrents d'aire. Jo vaig encendre prèviament el forn a 100º C, el vaig apagar i vaig col·locar-hi el llibrell tapat. S'hi va estar durant cinc hores.
Mentrestant podem preparar el recapte. Pelem les cebes i les tallem a rodanxes primes. Les sofregim en una paella amb dues cullerades d'oli de Beneixama. Quan estan rosses i sense cremar-se, hi afegim els bolets descongelats prèviament. Amollaran molta aigua, i haurem d'anar sofregint a foc viu fins que l'aigua haja desaparegut. Reservem.
A l'hora de coure la coca, preescalfem el forn a 250º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Passat el temps de llevar la massa, untem la safata de forn amb més oli i li posem un paper de forn (que també untarem amb oli). Sobre el paper, escamparem la massa de la coca. Possiblement li haurem d'afegir els altres 50g de farina que havíem reservat. Ha de quedar una massa elàstica i gens enganxosa.
Sobre la massa ben escampada, repartirem el recapte que havíem sofregit. Ara agafarem els dàtils, els llevarem el pinyol i els tallarem a bocinets. Els posarem per tota la coca. Farem el mateix amb les laminetes d'all. Sobre tot plegat, posarem els formatges de manera que es repartesquen per tota la superfície.
Enfornem la coca, a la part baixa del forn, durant uns deu o quinze minuts, fins que tot quede daurat i abellidor.
Queda una coca molt gustosa i mengívola. El que passa és que no va quedar tot l'esponjosa que hauria calgut perquè la massa no va estar el temps suficient per a llevar tot el que calia. A l'altra, millor i més estona per a fer-la.
3 comentaris:
Quina barreja més original, Francesc! Aquesta la provaré, que el farcit m'ha cridat molt l'atenció. Bon cap de setmana!
je je je... molt bona idea, convertir una focaccia que no ha llevat en una coca... perquè en realitat és això, oi? :)
La combianció del farcit ha de quedar ben bona!
Marina: La combinació és una mica "rara", però és gustosa.
Gemma: això em passa per no respectar els temps de llevat de la massa. I sí, hi tens tota la raó. :D
Publica un comentari a l'entrada