Fa un temps vam anar la bona amiga Queti i jo a un taller de cuina a València que organitzava la casa Montesa. Allà vaig aprendre a preparar un munt de gaspatxos estiuencs diversos i molt saborosos. Fa uns dies vaig preparar-ne un, el que ara us presente amb la recepta original. Com sempre, us hi marcaré alguna variació.
GASPATXO DE PERA I REMOLATXA
INGREDIENTS:
(per a 4 persones)
2 peres conferència
3 unitats remolatxa cuita (de la que comprem envasada amb plàstic)
6 unitats tomates de la pera o canaris madurs
1 ceba
1/2 all (no n'hi vaig posar)
1 pebre verd italià
1/2 cogombre (opcional)
Cs oli d'oliva verge (bona cosa) (el meu era, com no podia ser d'una altra manera, de Beneixama).
Cs vinagre balsàmic
Cs sal
1 got d'aigua mineral ben freda (la recepta original no en duia)
1 ratlladura de llimó (per decorar, l'original no en duia)
PREPARACIÓ:
Rentem ben rentats tots els ingredients. Pelem les tomates, les remolatxes, el cogombre, la ceba i ho fem tot a trossets. Ho posem al got triturador o ho passem per la batedora. En estar, hi afegim el vinagre i l'oli de Beneixama (4 cullerades bones) i ho tornem a batre tot. Passem el resultat pel colador xinès i hi afegim l'aigua mineral ben freda. Sol quedar espesset. Ratllem un llimó i col·loquem una mica (poca, que té molt d'aroma i sabor) de la ratlladura sobre el plat i ja està.
2 peres conferència
3 unitats remolatxa cuita (de la que comprem envasada amb plàstic)
6 unitats tomates de la pera o canaris madurs
1 ceba
1/2 all (no n'hi vaig posar)
1 pebre verd italià
1/2 cogombre (opcional)
Cs oli d'oliva verge (bona cosa) (el meu era, com no podia ser d'una altra manera, de Beneixama).
Cs vinagre balsàmic
Cs sal
1 got d'aigua mineral ben freda (la recepta original no en duia)
1 ratlladura de llimó (per decorar, l'original no en duia)
PREPARACIÓ:
Rentem ben rentats tots els ingredients. Pelem les tomates, les remolatxes, el cogombre, la ceba i ho fem tot a trossets. Ho posem al got triturador o ho passem per la batedora. En estar, hi afegim el vinagre i l'oli de Beneixama (4 cullerades bones) i ho tornem a batre tot. Passem el resultat pel colador xinès i hi afegim l'aigua mineral ben freda. Sol quedar espesset. Ratllem un llimó i col·loquem una mica (poca, que té molt d'aroma i sabor) de la ratlladura sobre el plat i ja està.
11 comentaris:
Hola,
Què bons i sans que són per ara a l'estiu!
Aquests que proposses és molt original y gustós! El farem.
Petons
Francesc,
aquest gaspatxo agradà molt a casa. Resulta suau, gustós i, com tots, molt refrescant (i fa ja una caloooooor...!!). Ahir, tafanejant per la xarxa, vaig veure uns cursos interessants per l'estiu. T'hi apuntes?
Besets
Que bo i original!!! Me l'apunto!!! :)
Petunets,
Eva.
Aquests gaspatxos són fantàstics. Crec que tinc de tot per a fer-ne. ole!
:)
Un gaspatxo diferent, sa, fresquet... perfecte!
PTNTS
Dolça
Ei, jo també el vaig fer seguint la recepta de la Queti :)
I tampoc hi vaig posar all cru, que a casa no ens agrada gaire... La decoració amb la pell de llimona queda molt bé, vesteix el plat de festa a part de fer-lo encara més refrescant.
Un gaspatxo sensacional i refrescant, cosa que ens convé molt aquests dies.
Aquestes sopetes fresques vénen tan de gust amb la calor... I la teva proposta anirà molt bé per variar, a casa ja comencem a avorrir el gaspatxo tradicional, el faig a tothora!
Petons!
Anna
Francesc,
Em sembla molt original i fresquet ha de passar cla mar de bé. Queda anotat.
La cuina de l'Eri: és una proposta "copiada" d'un curs de cuina i m'ha eixit bastant semblant a l'original.
Queti: a casa també va tindre molt d'èxit. Quina sort poder compartir aquell curset, veritat?
El cullerot festuc, Starbase i Dolça, Josep, La taula d'en Bernat, Els fogons del pare: vos el recomane, té un saboret molt interessant.
Gemma: això de la ratlladura de la llima té el seu què. Com tu dius, li dóna un toc molt refrescant.
Un gaspatxo diferent i molt refrescant, amb un color impressionant
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada