divendres, 3 d’octubre del 2008

PER LA LLIBERTAT: HEM D'UNIR-NOS!!!



Supose que la majoria de persones coneixeu el desficaci en què ens ha ficat el govern del senyor Francisco Camps, de la mà del seu capitost, Alejandro Font de Mora i de las J.O.N.S. a propòsit de l'assignatura de l'Educació per a la Ciutadania. Bé per als qui no ho sabeu, el govern PPer del País Valencià ha fet de l'oposició a aquesta assignatura bandera d'enfrontament amb el govern de Madrid. Per a acabar-ho d'arreglar, el "senyor" Font de Mora s'ha entestat que l'assignatura s'impartisca en anglès. Sí senyors/es, com acaben de llegir. Com que només ha trobat 11 professors idonis per a tal feina, ara s'ha inventat que hi haurà dos professors per aula: el de filosofia i el d'anglès. El de filosofia dirà el que siga en castellà o valencià i, tot seguit, el d'anglès ho traduirà a l'anglès. Us imagineu la situació? Creieu que els alumnes s'escoltaran el d'anglès? Per a acabar-ho d'adobar, ha amenaçat amb càstigs exemplaritzants a tot aquell professorat que es negue a complir aital desficaci. Han començat per l'Institut Altaia d'Altea. És un atac total a la llibertat de càtedra i al sentit comú de qualsevol persona amb dos dits de trellat. Aquest és el concepte de "dret" que els senyors capitots de la política ppera valenciana entenen. Si no actuem ràpid, això anirà a més.
Si voleu saber una mica millor de què va la cosa, cliqueu ací, aquí i allà.
D'un bloc que es diu "Des de Llíria cap a Ítaca" una carta per solidaritzar-se amb els companys i companyes que s'ha d'enviar a la Conselleria d'Educació per tal de fer front a aquest atac contra la llibertat i la qualitat de l'ensenyament. Aquesta carta va dirigida a tots els/les ensenyants. Si ho sou, caldria que hi participàreu. Si no ho sou, potser coneixeu alguna persona que ho siga i que estaria interessada a adderir-s'hi:

CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

GENERALITAT VALENCIANA

______________________________________________ amb DNI __________________

(professor/a, de ________________________________________)

de la localitat de _______________________________________________

Conec la situació creada pel boicot encobert del Govern Valencià a l’assignatura ‘Educació per a la Ciutadania’ impulsada per la LOE, que obliga als centres a impartir aquesta assignatura en anglès, i tinc constància de les pressions i amenaces que han rebut els professors de l’IES Altaia (Altea) i altres en la mateixa situació, que per defensar una educació digna i de qualitat s’han negat a complir les instruccions de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i a més han fet pública la seua negativa.

Vull manifestar el meu suport als companys i companyes afectats, i considere inadmissibles les pressions i amenaces que estan rebent, així com la possible obertura d’expedients disciplinaris.

Així mateix reconec la importància que té negar-se a impartir la ciutadania en anglès, fent-ho en qualsevol llengua oficial del sistema educatiu valencià, ja que d’aquesta manera els alumnes poden comprendre-la i participar en la classe amb normalitat.

Tota la comunitat educativa coneix que en la major part dels centres l’assignatura ‘Educació per a la Ciutadania’ s’està impartint de fet en valencià o en castellà, ja que el actual sistema educatiu no facilita als alumnes de 2n d’ESO competència per a seguir aquesta matèria en una llengua estrangera.

És innegable la importància de fer pública obertament aquesta realitat. Per això agraïm als companys i companyes que mantenen aquesta posició i als claustres que donen suport al seu esforç, valentia i compromís amb el sistema educatiu, i animem el professorat valencià a sumar-se a aquesta iniciativa.

A més, exigim a l’Administració una solució immediata a la problemàtica creada, i que done unes instruccions raonables que permeten donar l’assignatura en castellà o en valencià.

_____________________________ , _____ de ____________ de 2008



Envieu per correu electrònic als següents serveis de la Conselleria d’Educació:

iesaltaia@gmail.com, camps_fra@gva.es, marin_josgue@gva.es, felip_josmon@gva.es, mas_ali@gva.es, gomez_conoca@gva.es, hernandez_aux@gva.es

IMPORTANT: No oblideu enviar també per FAX al Sr. Font de Mora, ‘Conseller d’Educació’ que no disposa de correu electrònic públic:

Fax: 96 3 86 65 09

Si voleu veure el desficaci en viu i en directe:








5 comentaris:

miquelet ha dit...

On hi és el límit per als seus desgavells? quan ja semblava que havien tocat fons amb el cas dels repetidors de la TV3, arriben i es superen multiplicant el despropòsit.

de vegades donen ganes de fugir lluny. Serà això el que pretenen?

Salut.

xisco ha dit...

és que fa rialles, però és llastimós veure com fan es beneit, es polítics... Me cagon sa primera puta que va dir venga! Tots els professors haurien de fer una vaga col.lectiva mem com se les arreglaria sa conselleria. Jo signaria sa carta... però... no sóc mestre. salut i força!

josep ha dit...

Patètic!!

Els nazionalistes espanyols es superen continuament(cada dia son més casposos). A Catalunya també en tenim una bona colla que si poguessin farien el mateix, sortosament per a nosaltres, no tenen la força per fer-ho.

Gemma ha dit...

Tot plegat és ben trist! Davant d'aquesta situació tan ridícula, riem per no plorar...
Creus que si som ensenyants catalans tindrà sentit que hi participem?

Francesc ha dit...

Miquelet: no ens podem permetre el luxe de fugir. Hem de resistir i combatre si cal.

Xisco: com a mínim tenim el teu suport moral. Fa fàstic, de vegades, haver d'aguantar segons quines coses dels feixistes de torn.

Josep: tots hi estem embolicats. Si primer van per nosaltres, no penses que s'aturaran fins arribar a Catalunya.

Gemma: com més signem, millor. A més, si en féu propaganda als instituts, l'efecte tindrà més ressò. Gràcies per col·laborar ni que siga donant-nos-hi suport moral.