dijous, 9 d’octubre del 2008

9 D'OCTUBRE: DIADA NACIONAL VALENCIANA

Avui alguns/es ens recordem que l'actual País Valencià va ser conquerit per les hosts de Jaume I, de qui celebrem el 800é aniversari del seu naixement. Que som una nació amb una llengua i cultura catalanes que ens fan ser el que som. Que no volem deixar de ser valencians. Que sols som espanyols administratius i que no ens sentim part d'això que alguns diuen "Espanya". I moltes altres obvietats.
La gran majoria, però, celebra "el dia de la Comunidad", contents i pagats de ser espanyols. De ser una colònia espoliada que ofrena noves glòries a Espanya feliços que els facen ser més pobres. Que se'ls en fot que la nostra cultura siga menyspreada i obviada pel govern colonial del senyor Camps i tota la colla. Que han renunciat a la valencianitat, immersos com estan en una nebulosa identitària espanyola d'aparença acollidora, però destructora dels qui no en volem formar part.
Bé, hui és el 9 d'Octubre. Diada del País Valencià. Per a tots i totes: Salut, república i independència!!!!

6 comentaris:

Delfica ha dit...

salut i independència!!

Accídia ha dit...

Jo no havia sentit mai això del "dia de la comunidad"... Em vaig quedar al·lucinat!

Anònim ha dit...

Tant de bo que els qui ens governaren es dedicaren a defensar i no a destruir el país, the country!

josep ha dit...

Felicitats! en la Diada Nacional del País Valencià.

Suposo que als "grans valencianistes" que governen el país no els deu fer cap gràcia la celebració coincidint amb l'entrada del rei Jaume a València.
Penso que preferirien celebrar el 12 d'octubre abans que el 9 d'octubre.

Una abraçada

miquelet ha dit...

Bona diada Francesc. per a que aquest dia no siga només un recull de folklorismes valencians immersos en "las grandes tradiciones españolas".

Salut.

Francesc ha dit...

Dèlfica, Accídia, anònim, Josep, Miquelet: Gràcies pels vostres comentaris