dissabte, 11 d’octubre del 2008

MUSEUS DE BARCELONA

Barcelona és una ciutat culturalment molt viva. Bona prova d'això són els nombrosos museus que posseeix. Nosaltres n'hem pogut visitar 3 a més de l'Egipci:

El MNAC és un museu que ens agrada moltíssim. Té moltíssimes col·leccions. A més, et permeten fer-hi fotos sense flaix. He de reconèixer que em vaig emborratxar fent-hi fotos. Crec que en vaig fer unes tres-centes més o menys.
La primera col·lecció que vam visitar va ser la Thyssen-Bornemisza. En un espai relativament petit, hi ha una mostra impressionant de quadres de totes les èpoques. Des de Canalettos a Tièpolos, passant pels pintors i pintores més moderns. Molt recomanable la visita.
La segona col·lecció que hi vam visitar va ser la de l'Art Modern, amb exemples de pintura catalana de tot el s. XIX i primeries del XX. Enamorat com sóc, del Modernisme, no cal dir que en vaig fer una pila de fotos: quadres, mobles, joies, gerros, vidrieres, teles... El bo i millor de la pintura i l'escultura catalana d'aquesta època: Anglada Camarasa, Fortuny, Gaudí, Rigalt, Gonzàlez, Espalter, i un llarguíssim etc. que fóra feixuc d'acabar.
Un altre museu que vam poder visitar és el Frederic Marès. Situat en ple centre històric, conserva un munt d'objectes col·leccionats durant anys per aquest senyor. Hi vaig veure una mostra indescriptiblement rica de l'estatuària europea religiosa de totes les èpoques, retaules, elements constructius romànics, ventalls, porcellanes, capses de totes classes, fotos, joguets, betlems, teatrets, forja diversa, estris litúrgics... en fi, un poti-poti extensíssim d'andròmines de qualsevol època junt amb peces envejables. Paga la pena visitar-lo perquè hi pots trobar coses increïbles.
L'altre museu que vam poder veure va ser el Museu d'Història de la Ciutat i, dins d'ell, el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei. Ací no vam poder fer fotos. Es tracta d'un interessant recorregut per la Barcino romana en el subsòl d'aquesta plaça. Està molt ben explicat i no és gens claustrofòbic. Hi ha uns audiovisuals que et permeten veure com ha evolucionat Barcelona des de l'època romana fins als nostres dies.

I això va ser tot, pel que fa a museus.

2 comentaris:

miquelet ha dit...

Com anaven de públic? Perquè per aquí n'hi ha molts que fan por quan els visites. Ni un ànima.

Salut.

josep ha dit...

Francesc,
Ja veiem que s'ha acumulat la feina. No m'estranya, amb la gran quantitat de fotos que vas arribar a fer.
T'ha quedat molt didàctic amb els enllaços per qui vulgui cercar més informació.
Felicitats!
Una abraçada per a tu i l'Oreto.