dijous, 15 de novembre del 2012

SÉPIA AMB ROVELLONS

Els rovellons són un ingredient que m'agrada molt. Ara que n'és època, si puc, els utilitze molt sovint. De més a més, em ve beníssim per tal de poder participar en "La recepta del 15" que va dedicada als bolets.
SÉPIA AMB ROVELLONS



INGREDIENTS:
150 g de rovellons
2 sépies mitjanes netes
½ litre d’aigua mineral
2 culleradetes d’oli d’oliva de Beneixama
1 culleradeta de farina
1 gra d’all
Julivert
1 gotet de vi blanc “De la Vall”, de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Trossegem les sépies i les posem a bullir amb l’aigua i la sal fins que comencen a fer-se tendres. En estar tendres, escorreguem els trossets. Reservem el líquid de cocció.
En una paella, aboquem una culleradeta d’oli d’oliva de Beneixama i, en estar ben calent, hi enrossim la culleradeta de farina sense que sens creme. En estar, hi aboquem un gotet (dels de vi) del líquid de cocció i la dissolem a foc viu.
En una cassola, posem l’altra culleradeta d’oli de Beneixama i hi sofregim l’all pelat, però sencer. En estar ros i sense cremar-se, l’en traiem i el reservem. Hi afegim els rovellons, nets i a trossos i els sofregim. 


En estar a mitjan sofregir, trossegem l’all pelat que havíem reservat abans i l’afegim als rovellons.  Quan estiguen quasi fets, hi aboquem els trossos de sépia i els hi peguem unes voltetes.
Ara toca abocar-hi la farina dissolta amb el líquid de cocció, el gotet de vi blanc i 400 cc del líquid de cocció reservat (ja haurem vist que la sépia, en coure-la, ha amollat molt de líquid).

 
Ho fem coure tot plegat a foc lent fins que vejam que la sépia es fa tendra. Quasi al final de la cocció, hi abocarem una bona quantitat de julivert i continuem coent durant cinc minuts més, i ja està. En total jo l’he posat a foc baix fent xup-xup durant cinquanta-cinc minuts. 
Ha resultat un plat molt bo i poc calòric. Ara, hi pots sucar una barca de pa sencera, si vols, perquè el suquet està boníssim!!!

8 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Una proposta boníssima, Francesc. Dels meus plats preferits, la sèpia amb suc i... amb bolets!! Petons

Fem un mos ha dit...

La sèpia estufada m’agrada molt, però no he posat mai rovellons, la propera vegada provaré, doncs molt m’agraden els dos ingredients
Una abraçada

El pare ha dit...

Amb aquest ingredients i manera de fer el resultat no pot ser sinó esplèndid.
Bona combinació, sí senyor!

Gemma ha dit...

M'encanten els mars i muntanya com aquest!
Ha de quedar un guisadet molt gustós, com tu dius, ideal per sucar-hi pa i deixar el plat ben net!

No tot són postres ha dit...

Caram Francesc, quin plat més bo !!!

Ja saps que la sípia m'agrada especialment, i com els rovellons també, estic segura que avui faria feina a casa teva. No ho he tastat mai, així, combinant els dos ingredients, però els propers rovellons que m'arribin a les mans ja tenen destí ;-)

PTNTS
Dolça

Els fogons de la Bordeta ha dit...

És un d'aquells plats que quan s'acaben no pots deixar de sucar pa, quina delícia! M'encanta tant com els altres que ens has enviat!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Teresa ha dit...

Am el peix no els he provat mai... sempre ho faig amb la carn.. ho provaré!

bojosperlacuina ha dit...

Ei, fa una mengera...