dimarts, 20 de novembre del 2012

MAGDALENES DE CARABASSA

L'altre dia ens van regalar mitja carabassa torrada que no s'havia torrat bé (estava cremada per damunt i no ben bé cuita per sota). A casa som fans de la carabassa torrada i ens sabia greu llançar-la així com estava. Solució: en farem alguna cosa mengívola!!! Oreto va trobar una recepta de magdalenes de carabassa que ens va agradar molt i vam decidir que la faríem. Això sí, provant de llevar-li alguna caloria sobrera. Començàrem per llevar-li tota la part cremada i en vam reservar la que estava mig cuita. Ens va eixir carabassa per a fer-ne el doble de la quantitat marcada a la recepta original i, a més, vam canviar el sucre per edulcorant dietètic.

MAGDALENES DE CARABASSA


INGREDIENTS:
  • 6 ous
  • 25 cullerades soperes d'edulcorant (ciclamat i sacarina) del que venen al DIA
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 120 g oli d'oliva de Beneixama
  • 500 g de carabassa torrada (només la polpa)
  • 400 g farina de força
  • 2 sobres de llevat químic
PREPARACIÓ: 
Posem a  escalfar el forn a 180 graus a dalt i a sota, sense connectar l'aire.
En un llibrell, mesclem els ous i l'edulcorant amb el batedor elèctric fins que comencen a esblanquir-se (quatre o cinc minuts). Ara agafem l'oli de Beneixama i l'anem afegint amb raig de filet fins que vaja incorporant-se a la mescla anterior sense deixar mai de batre. Fa com una mena d'emulsió. Li aboquem la culleradeta d'essència de vainilla (sucre vainillat a la recepta original) i tornem a mesclar. Convé que tastem la carabassa abans per tal de veure si li caldrà més o menys edulcorant. Ho reservem.
En un altre llibrell, posem la carabassa torrada (a l'original és bullida!) i l'anem aixafant amb una forqueta fins que quede reduïda a un puré. No hem de triturar amb la batedora elèctrica perquè si no quedaria líquida, i no ens interessa, això.
Ara mesclem la carabassa amb la preparació anterior amb l'ajuda d'un batedor de varetes fins que els ingredients queden homogenis.
Mesclem la farina amb el rent químic (Royal) i la tamisem dues vegades. Així agafa més aire la farina i puja més. En haver-la tamisada, l'anem afegint a cullerades a la mescla anterior amb l'ajut d'un batedor manual de varetes.
Quan estiga tota la massa ben mesclada, l'anem repartint en els motlles deixant cada motlle ple fins a les 2/3 parts del mateix. Nosaltres vam usar motlles de silicona que no necessiten greixar-se prèviament i es poden reutilitzar tantes vegades com calga.
Amb la quantitat de massa de magdalenes que vam preparar ens en van eixir dotze de normals i sis de molt grosses.
En tots dos casos les vam tindre coent al forn durant vint-i-cinc minuts. Vint minuts a dalt i a sota a la part mitjana del forn, i els altres cinc minuts, una mica més a prop del grill perquè tingueren un aspecte més daurat.


En refredar-se, dins dels motlles, les vam traure i les vam reservar en un recipient hermètic a la nevera. Van eixir boníssimes, amb el gust de la carabassa i l'oli d'oliva que combinaven molt bé.

8 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Caraui, Francesc! QUina pinta! Em recorden les magdalenes que menjàvem de petits al forn del costat de cassa. D'aquelles que pesen, oi? M'agrada molt que hi posis carbassa!! mmmmm...

Fem un mos ha dit...

Unes magdalenes ben diferents, però que amb el gust de la carbassa deuen d’estar ben bones
Una abraçada

Gemma ha dit...

apa que originals! Ja saps que sóc fan de totes les receptes de carbassa, així que aquestes magdalenes em semblen sensacionals. Recepta directe a la carpeta de pendents ;)

Marta Padenous ha dit...

Tenen molt bon aspecte!!! Tinc una carbassa per casa...i podria no fer una crema de carbassa!!!
Ptnts

No tot són postres ha dit...

coc de carabassa cuita si que n'he fet però magdalenes mai... apuntades estan Francesc!
PTNTS
Dolça

Xesca ha dit...

M'encanta saber notícies dolces vostres!
Besadetes.
X

bojosperlacuina ha dit...

D'aquestes magdalenes me'n menjaria unes quantes. M'encanta utilitzar carabassa o moniato per fer-les. T'han quedat tan vistoses, a més...

Francesc ha dit...

Marina: ho has encertat de ple!! Recorden exactament el que dius.

Sión: La carabassa, a més, els dóna un saboret especial.

Gemma: segur que tu els donaràs un aspecte i un sabor encara més bons.

Marta: les cremes de carabassa abelleixen molt a l'hivern, però unes magdalenes per a berenar, també, veritat?

Dolça: ja em diràs el què. Segur que t'eixiran molt bones.

Xesca: We love you!!!

Bojos per la cuina: fan bona pinta sí, i a més estan boníssimes!!!