dissabte, 16 d’abril del 2011

POLLASTRE AMB CARXOFES

Les carxofes m'agraden molt i ara estan a la millor època. A més, les que vaig usar en aquest plat eren de collita pròpia, novelles i tendres. Hi ha moltes maneres de menjar-ne, i aquesta n'és una de ben senzilla i poc calòrica.

POLLASTRE AMB CARXOFES

INGREDIENTS:
4 besanques (= entrecuixes = recuixes = contracuixes) de pollastre sense pell ni greix
5 carxofes mitjanes
2 cebes novelles
3 cullerades d'oli de Beneixama
1/2 got de vi blanc (en aquest cas, "Barbadillo")
Aigua mineral
Sal

PREPARACIÓ:
Posem les tres cullerades d'oli d'oliva de Beneixama en una paella i, en estar, ben calent, hi sofregim les besanques fins que estiguen lleugerament daurades. Les reservem.
Agafem les cebes, les pelem i les tallem a trossos molt petits. En l'oli de sofregir les besanques, anem sofregint-hi la ceba tallada sense que s'hi daure massa.
Posem en un llibrell el suc d'un llimó i l'omplim d'aigua.Agafem les carxofes, les pelem i les tallem a làmines fines. Les anem posant al llibrell perquè no s'ennegresquen.
En el mateix oli que hem sofregit les besanques i la ceba, anem sofregint a foc molt lent les carxofes (ben escorregudes d'aigua) fins que estiguen ben tendres.

En una cassola de fons gruixat, col·loquem les cebes i les carxofes sofregides. Col·loquem damunt les besanques. Hi aboquem el vi blanc i aigua mineral fins que tot just cobrisca les besanques. Salem i apugem el foc fins que bulla el seu contingut. Llavors, l'abaixem i deixem que vaja fent xup-xup durant uns quaranta-cinc minuts. Hem de vigilar que ens quede cuit, però no sense brou.
En estar, se serveix i ja està. Resulta molt gustós i poc calòric. Les carxofes estaven com a cervellets!!!

6 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Un plat sa, poc calòric i a sobre boníssim! No es pot demanar res més! una abraçada

Glòria ha dit...

M'agraden tots els ingredients, per tant, m'agrada el plat, i a més, poc calòric!.

Un altre truc perquè les carxofes no es tornin negres és posar unes fulles de julivert a l'aigua, a vegades pot no interessar el gust de llimona.

No tot són postres ha dit...

M'agrada tot el que porta el plat, m'encanta el fet que sigui poc cal`ric, per tant què més puc demnanar?
PTNTS
Dolça

Q ha dit...

M'apunte la recepta, que amb la ingesta de xocolata d'ahir necessite reduir "carolines". Amb aquest plat, em sembla, sense patir!
Una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo també soc fan de les carxofes, així que m´apunto la teva recepta, estic segura que ha de ser boníssima!! un petonet

Francesc ha dit...

La cuina de l'Eri, Glòria, Dolça, Queti i Ma José: el pollastre és una carn que no costa gens de pair, normalment. A més, sempre solen posar-la als règims i, combinada amb carxofes li dóna un altre gustet. Ara, t'han d'agradar les carxofes. A mi m'agraden, però sé de gent que no les pot ni oldre. En fi, cadascú té les seues preferències... ;D