divendres, 22 d’abril del 2011

OUS FARCITS LIGHT

Els ous farcits admeten tota classe de farciment, de més calòric a menys. Tot depèn, de vegades, del que vulgues posar-hi. En aquest cas es tractava d'aprofitar algunes restes que ballaven per la nevera i que podien fer-se malbé si no s'acabaven d'aprofitar. D'això i d'algunes altres coses ix aquesta recepta tan poc original.

OUS FARCITS LIGHT

INGREDIENTS:
3 ous
6 cullerades de tonyina de pot
4 tomates de ramellet mitjanes
1 manollet de julivert fresc
1 llauna petita d'anxoves
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 puntadeta d'espècies mòltes (coriandre, curri i cardamom)
1 puntadeta de sal fina

PREPARACIÓ:
Tallem dues de les tomates de ramellet a daus petits i les posem en un llibrellet. Hi afegim les cullerades de tonyina de pot ben escorregudes del seu oli. Tallem el julivert ben petit i també l'afegim a les tomates i la tonyina. Mesclem bé. Ho reservem tot.

Posem a bullir els ous fins que es facen durs. En estar, els tallem per la meitat i en traiem els rovells. Agafem un rall i ratllem els rovells alhora que els afegim a la barreja anterior que havíem reservat. Ara hi posem l'oli d'oliva de Beneixama i la puntadeta d'espècies (compte amb posar-n'hi massa, perquè totes elles són molt saboritzants) i la sal (poca, perquè les anxoves ja en tenen bona cosa). Amb l'ajut d'una cullereta, anem farcint els ous i els posem en un plat.
Tallem una de les tomates de ramellet una mica més amunt de la meitat. La buidem i la farcim amb la barreja reservada. Partim l'altra de les tomates en quatre parts i en farcim tres amb la resta de la barreja de rovells, julivert, tonyina i espècies.
Traiem les anxoves i les col·loquem sobre les tomates i els ous i ja es pot servir. Resulta molt bo com a plat únic o com a segon plat d'acompanyament.

6 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Doncs jo els trobo ben originals i mooolt apetitosos. Aquestes receptes d'aprofitament mai fallen! I si a més tenim un plat poc calòric, millor que millor!

Fins avait!
La Taula d'en Bernat

josep ha dit...

Una recepta de cuina d'aprofitament amb un festival de gustos i sabors.
Una abraçada

starbase ha dit...

Jo reconec que li poso maionesa als ous farcits. Una bona quantitat de maionesa hehehe.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; ...reciclar, aprofitar...saben que tot el que hi ha, és de qualitat, per tant, el sabor està assegurat.
Que vagi de gust Francesc¡¡ :-D

Q ha dit...

Francesc, si no dius que has aprofitat restes de la nevera, ningú no ho diria. Tenen molt bona pinta, aquests ous!
Besets

Francesc ha dit...

Anna, Josep, Starbase, JosepB i Queti: em sap molt de greu llançar a perdre el menjar. No és per gasiveria, és perquè trobe que no està bé que passe això quan hi ha molta gent que no en té. A més, sempre és una manera de posar-te a prova l'enginy a l'hora de cuinar, no trobeu? Gràcies pels vostres comentaris