dimarts, 6 de gener del 2009

POLLASTRE AL RAÏM


Una manera d'aprofitar el raïm que ens va sobrar de la nit de cap d'any, és fer aquest pollastre.

POLLASTRE AL RAÏM
INGREDIENTS:
Per a 6 persones
3 cuixes i 3 besanques (=contracuixes) de pollastre.
2 cebes grosses.
1/2 kg de raïm a grans.
1/2 got d'aigua.
1/2 got de vi blanc.
Romaní.
Sal.
Oli d'oliva de Beneixama.

PREPARACIÓ:
Posem l'oli a calfar en una paella. Separem les besanques de les cuixes i les fregim a l'oli fins que queden ben daurades i sense cremar-se. Mentrestant, rentem els grans del raïm i els en llevem qualsevol part massa madura.
Quan el pollastre estiga com cal, el traiem i el reservem. Apaguem el foc i en l'escalfor de l'oli hi sofregim els grans de raïm sense que es cremen. Passats uns cinc minuts, els en traiem i els reservem.
Pelem la ceba i la tallem a gallons prims. Afegim oli a la paella d'abans i hi aboquem la ceba, la salem i l'anem fregint fins que es daure. Quan estiga, apaguem el foc.
En una cassola baixa, hi aboquem la ceba, els grans de raïm i col·loquem per damunt els trossos de pollastre. Ho salem novament. Hi afegim el romaní, l'aigua i el vi i ho posem al foc fins que bulla tot. En eixe moment, abaixem el foc, tapem la cassola i ho contiuem deixant fer xup-xup ben bé una hora i un quart.
No ens hem de descuidar que es quede sense líquid per tal que no se'ns creme. Si és el cas, podem afegir-hi una mica més d'aigua.

16 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Que poètic: besanques. i és que el nostre idioma és tan ple de mots exquisits!
Escolta les teves receptes m'agraden totes, i aquesta del pollastret d'aprofitament del raïm de cap d'any és fantàstic. Com sempre un 10! besadetes.
Què tal en Harry Potter?

josep ha dit...

Francesc,
El pollastre ens agrada molt. Així, al raïm, no l'he menjat mai, per tant en prenem nota.
Una abraçada i esperem que els reis no us hagin deixat carbó.

Mai ha dit...

Doncs és una gran idea... crec que no ens hem vist mai encara, ql menys jo, però com sóc tant despistada fins i tot podría ser que ja hagués fet un comentari.
Per si de cas et dic , si hi hs una cosa que m´agrada més que cuinar i menjar és llegir i m´encanta que em recomanin llibres tot i que no sempre l´endevinen.
M´agrada el teu blog , interessant de debò , així que si em permets seguiré amb la visita.

Salud

mai

Francesc ha dit...

Amics Vermells: supose que ets la Txell (si no és així, glups!). Doncs, sí, el nostre català és molt i molt divers, la qual cosa el fa, també, molt ric.
La recepta ha eixit bona. El raïm queda dolcet i bo.
El Harry Potter? Distret, però una mica llaaaaarg!!!
Besets.

Josep: com els he dit als amics vermells, la recepta ix bona i no és gens cara. Tot és "reciclat" o "aprofitat" del que hi ha pel frigorífic.

Mai: gràcies pel teu comentari. Jo també sóc molt despistat i ara tampoc no recorde si mai m'has fet cap comentari, llevat d'aquest. De tota manera, estic content que t'haja agradat el bloc. Besades.

Chis ha dit...

És el dia nacional de l'aprofitament i el pollastre?? ja sé de 7 persones que avui han fent aprofitament i pollastre combinats!!! Que bo que us ha quedat!

Francesc ha dit...

Chis: el pollastre m'encanta, a més, és baratet i sempre sol donar bon resultat. Aprofitament? Doncs sí. No és perquè siga un agarrat, però em sap molt de greu llançar a perdre el menjar. Sempre pense en tota la gent que passa gana al món i no em sembla just.
Ara, demà toca fer bondat. Tants excessos no em van bé. Salutacions

Cuinagenerosa ha dit...

francesc, mol tbona recepta per aprofitar el raïm, a casa també en va sobrar un munt i no sabia què fer-ne.
salut!

Francesc ha dit...

Manel: aquesta recepta et permet aprofitar-ne una mica. Resulta bo. Salutacions

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Una idea molt bona, particularment m´agraden les mescles de sabors...ummmm apuntada!!!

Francesc ha dit...

Maria José: a mi també m'agraden els sabors contrastats. Aquesta combinació resulta molt saborosa i és un plat fàcil de fer. Salutacions

Gemma ha dit...

Je je je... nosaltres per cap d'any vam menjar pollastre amb taronja de La Safor, però aquest és molt bona idea per aprofitar el raïm!
Acabo de tornar de les vacances a les teves terres i han sigut una passada!!! Hem conegut en Tano personalment (ens va firmar el llibre de receptes que em vas recomanar), em va encantar el Simat de Valldigne (vam coincidir amb un assaig de l'orquestara de Tavernes que posar la cirereta del pastís), vam escalar per tota la comarca, vam visitar Gandia... ja ho explicaré al blog! Moltes gràcies per les teves recomanacions, ens van anar de fàbula!
Per cert, tothom parlava valencià, de veritat! Em va sorprendre agradablement!!!! I amb un accent i un vocabulari que m'encanta...

Francesc ha dit...

Gemma: Ei! Quina il·lusió! Estic content que t'haja agradat la Safor. Justament és una de les comarques on els percentatges de gent competent en valencià és dels més alts (tant en entendre, parlar o escriure). El Tano és tot un personatge i el "culpable" d'alguns dels meus "mitxelins". La seua pastisseria (tant en dolç com en salat) és un pecat, com ja deus haver comprovat. Tinc moltes ganes de veure'n les fotos. Salutacions

Sara Maria ha dit...

Amb el que m'agrada el pollastre... Mmmm... Que bo que t'ha quedat! Però hauré comprar raïm.

Francesc ha dit...

SARA MARIA: bé, això del raïm, igual pot quedar bé si et queden orellanes si les hidrates prèviament. Salutacions. Gràcies pel teu comentari.

asj ha dit...

Hola!
Acabe de descobrir el teu blog a través de Dit i fet i ja li estic pegant una ullada!

Aquesta recepta em ve genial per aprofitar les cuixes que tinc al congelador!!! ( és el que menys utilitze).

Salutacions!

Francesc ha dit...

ASJ: estic content que t'agrade. Gràcies pel teu comentari. Salutacions