dissabte, 24 de gener del 2009

SACHER TORTE

La setmana passada vaig fer el pastís de xocolate de la Maite i tota la setmana que estic pensant-me que, amb la textura que té, es podia fer una espècie de “Sachertorte” a la meua. Segur que els "puristes" d'aquest pastís es tiraran les mans al cap en veure la meua proposta. Però bé, un pensament és un pensament. Així doncs, avui de matí m’he alçat amb la idea que havia de fer aquest “invent”. Com que he variat una mica els ingredients del pastís original de la Maite, els hi escric novament:


FALKE SACHERTORTE


INGREDIENTS:


Per al bescuit:
3 ous
2 iogurts grecs "Consum"
1 mesura de iogurt de sucre
1 mesura de iogurt de farina
250 g de xocolate "Valor"
125 g de mantega
1 mica més de mantega per a untar el motlle
1 sobre de rent "Royal"
1 polsim de sal

Per al farciment:
200 g de melmelada d'albercoc
4 cullerades soperes d'aigua

Per a la cobertura de xocolate:
200 g de xocolate de cobertura "Nestlé Postres"
200 ml de nata per a muntar
200 g de mantega
Cireres confitades per a decorar

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se el forn a 140º C.
Aboquem els dos iogurts grecs en un bol. Hi afegim la mesura de sucre i mesclem amb el batedor de varetes fins que quede homogeni. Tamisem la mesura de farina i el rent sobre la mescla anterior i ho barregem amb el batedor tot fins que no hi quede cap grumoll. Posem la mantega al microones a màxima potència durant aproximadament 50 segons. Ha de quedar líquida. Llavors, l'aboquem sobre la barreja anterior i ho mesclem amb cura. Ara tamissem el xocolate en pols i, en estar, s'ha de mesclar tot molt i molt perquè queda una mescla molt enganxosa. Trenquem els ous i en separem les clares dels rovells. Aquests darrers els mesclem amb la barreja de farina, xocolate, etc., fins que tot tinga un aspecte ben homogeni.
Muntem les clares a punt de neu fort amb el polsimet de sal. En estar, les barregem amb cura amb la resta de la mescla del bescuit sense que se n'abaixen massa. Ha d'estar ben homogeni.
Agafem un motlle de bescuit desmuntable i en traiem el cul redó. Farem un redolí de paper de forn de la mateixa mida. Tornem a muntar el motlle i l'untem amb la mantega que hi havíem reservat. Col·loquem el redolí de paper sobre el fons emmantegat i el tornem a untar amb mantega.
Ara aboquem dins del motlle la barreja del bescuit i l'enfornem amb el forn encés amb funció aire i a 140º durant 1 hora.
Passat aquest temps, en traiem el bescuit i el col·loquem sobre una reixeta i posem, a sota, un plat. Amb cura, tallem el bescuit de xocolate per la meitat.
Preparem ara el farciment: en una cassola, posem a calfar l'aigua i la melmelada. En començar a bullir, remenejarem amb les varetes fins que quede com una crema suau. Aquesta, la col·locarem sobre el bescuit de xocolate per tota la seua superfície. En estar ben repartida, tornarem a col·locar damunt la meitat del bescuit que havíem reservat.
Ara prepararem la cobertura de xocolate: posarem en un cassó la nata. Quan bulla, l'apartem del foc i afegim el xocolate de cobertura fet a trossos. Barregem amb el batedor de varetes fins que quede lluent. Ara és el moment d'afegir-hi la mantega i tornar a barrejar per tal que quede encara més lluent.
Quan tingam la cobertura preparada, l'abocarem per damunt del bescuit i el cobrirem per damunt i pels costats amb el xocolate. Com que tenim col·locat un plat sota la reixeta, podem reaprofitar la cobertura que ens hi caiga per a tornar a repartir-la per on calga.
Amb l'ajuda de dues espàtules, col·locarem la "Sachertorte" en el plat que la servirem.
Quan s'haja refredat una mica, hi posarem per damunt unes cireretes confitades. I, ja està.
No convé deixar el pastís a la nevera fins que es refrede completament perquè el xocolate perdria una bona part de la seua lluentor.

Cal dir que ens ha quedat tan bona la "Sachertorte" que, quan l'hem tallada, encara ha regallat pel centre del pastís una mica de la cobertura que encara no s'havia quallat.

20 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Per favoooooooooorrrrrr!!! quina cosa tan bonaaaaaaa...m´encanta el brillo que fa la xocolata, t´ha quedat preciosa.

Gemma ha dit...

ESPECTACULAR! Francesc, t'ha quedat de professional! Autèntica o no, t'asseguro que jo me'n menjaria un tall ben gros. Estic segura que estava de mueeerteee!
I la cobertura t'ha quedat molt brillant i llisa, perfecte :)

La cuina vermella ha dit...

Francesc, com tu dius, aquesta torten és de pecatorum!! no saps com estem salivant davant la pantalla (és que estem a règim des de fa no sé quants dies!!).
Enhorabona amic!

El cullerot Festuc ha dit...

T'has superat!!! Aquest pastís per mi és dels millors amb diferencia...em xifla!!!! T'ha quedat espectacular!!!! I ningú diria que és una versió....
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Francesc!! Impressionant!! Però quin pastís!! Jo no em poso les mans al cap, sinó ben amunt per l'admiració d'aquest gran invent que has fet! Li clavaria una queixalada ara mateix!! Felicitats dobles: per l'invent i l'espectacularitat del resultat! Petons! :)

la vella carmanyola ha dit...

Ostres!! us ha quedat moilt lliçaaaaa!! a mi em va quedar amb algunes imperfeccions i vaig tenir de ratllar-hi xocolata blanca per sobre per disimular.

Però el gust a que es genial??

Records

Chis ha dit...

nyaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmm
això té una pinta... i jo sense postres... no és just!!
Qui l'ha feta té un 10 però qui se la mengi.... un 20!

Belen ha dit...

Mare meua!!! Aixo es pecat!!

Francesc ha dit...

Maria José: gràcies. ;D

Gemma: era molt bona. Era... però. ;D

Amics Vermells: ja ho té això, aquesta coca. No és de règim, precisament. Però està...

Mercè: Moooltes gràcies!!! ;D

La V. Carm.: el sabor era molt i molt bó. La combinació de la melmelada d'albercoc amb el xocolate és molt bona.

Chis: hi tens tota la raó. Tanmateix, jo m'ho passe pipa cuinant.

Belén: esperem que això no arribe a oïdes dels amos de la "sacher". ;D

Francesc ha dit...

Eva: aquest ordinador em dóna els missatges quan li ve de gust. Gràcies pels teus comentaris. No les tenia totes amb mi fins que l'he acabada. ;D

Glòria ha dit...

Darrerament no tinc massa temps per mirar blocs però no podia deixar de passar l'oportunitat de felicitar-te per aquest pastís!. Ara mateix me'n menjaria un tall amb el cafetó de bon matí!. On hi hagi xocolata...

Petonets per a tots dos.

Francesc ha dit...

Glòria: gràcies pel teu comentari. Un cafetó matiner amb un trosset (o trossot) d'aquest pastís aniria de vici. Nosaltres vam acompanyar el segon tast del pastís amb un gelat de pastís de formatge amb gerds que combinava molt be amb la xocolata. Besades.

No tot són postres ha dit...

Francesc, encara que els puristes es posin les mans al cap, ha quedat bona? Doncs endavant.
Tens un petit present al meu blog, pots passar a veure'l quan vulguis.
PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Dolça: gràcies pels teus ànims. És que, de vegades, et trobes amb gent molt tiquismiquis amb això de les receptes i sempre hi troben peròs. Ah! GRÀCIES PEL TEU PRESENT!!! Quina il·lu!!!! El faré públic més endavant. ;D

Laia ha dit...

Francesc,
Impressionant aquesta sacher. La provo segur.
Petons

Francesc ha dit...

Laia: gràcies pel teu comentari. Ves-hi amb compte, crea addicció. ;D

Cuinagenerosa ha dit...

veient com t'ha quedat ningú no ho diria que és una versió, sembla un pastís sacher de la millor pastisseria. espero que us hagi sentat igual de bé com aparenta!

Francesc ha dit...

Manel: va eixir molt bo. Supose que deu ser la sort del principiant. ;D

enric ha dit...

Serà perquè no sóc massa massa amant de la xocolata, la veritat. M'agrada,però no em torna boig, però diré una cosa que potser em cauran garrotades de per tot arreu: NO ENTENC la fama de la Sachertorte, la veritat. N'he menjat portada de Viena; n'he menjat d'una magnífica pastisseria de Badalona, i fins i tot n'he fet un parell de vegades, i no li acabo de veure el què. Això sí: la presentació que té és preciosa.

No m'enviareu a la foguera, oi? :))

Francesc ha dit...

No home no! A la foguera? Què dius home!!! ;D
En els gustos culinaris, cadascú hi té la seua predilecció. No passes pena!!