dimecres, 9 de juliol del 2008

QUAN CREUS QUE JA S'ACABA, TORNA A COMENÇAR...

Com deia la cançó de Raimon, ja tenim ací novament el cas. La Generalitat Valenciana té el camp lliure per entrar i clausurar els repetidors que permeten veure TV3 a les comarques del voltant de València. Novament, la llibertat d'expressió i de la lliure circulació de les imatges i les idees tallada per la llarga mà dels intolerants. Si res no ho remeia, ben aviat no es podrà veure TV3 enlloc del País Valencià com no siga via internet. Aquesta és la llibertat que entén el PP: "només podràs veure allò que jo vulga, i prou" (cadenes "amigues", és clar).
Enmig de tot plegat, la fal·làcia de le reciprocitat de les emissions TV3-Canal 9. La mà fèrria del totalitarisme informatiu plana sobre la terra valenciana. Ens volen sotmetre a la dictadura de només poder veure aquelles cadenes que mostren la realitat que vol el govern. Una versió actualitzada del vell "Levante Feliz", com un "Nodo" en blanc i negre, on tot és bonic, va bé i sempre "som pioners en alguna cosa", "capdavanters" o tot és "històric" i "fantàstic", i "què-bé-que-ho-està-fent-el-govern-del-partit-popular".
Haurem de buscar finestres noves perquè hi passe l'aire fresc i renovelle l'actual olor de floridura que campa per les ones televisives valencianes.

Ací teniu un enllaç a la notícia:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2926569

5 comentaris:

josep ha dit...

Francesc,

Aquestes coses indignen i molt. És realment vergonyós el que s'èstà fent per anoerrar encarà més la nostra llengua. Malgrat tot, cal resistir. Si en 300 anys no han acabat amb nosaltres, aquesta colla d'ignorants tampoc podran.
Un altra dia parlarem de la llegua i dels "manifiestos" d'intelectuals nacionalistes espanyols.
Una abraçada

glòria ha dit...

Francesc,
Em pregunto com una constitució de disseny democràtic pot permetre que una determinada cadena de televisió no es pugui veure. És veritat aquella frase d'en Saramago que deia que una democràcia tolera coses molt poc democràtiques.
Francesc, no he pogut clikar l'enllaç que em vares enviar i que em dedicaves. Me'l vaig copiar i em surt una cançó que parla d'àngels i abraçades. És aquest? Sigui com sigui, moltes gràcies perquè és preciós.
Petons per tu i Oreto!

Francesc ha dit...

Josep: els espanyols no s'aturen mai. Volen acabar amb nosaltres i amb tots els nostres lligams lingüístics i culturals per assimilar-nos als castellano-espanyols d'estil andalús, bous i tota la pesca. >:(

Glòria: Aquesta constitució tan "democràtica" té aquell article que fa, més o menys: "en cap cas, les comunitats autònomes podran federar-se". És, clarament, contra els Països Catalans. Faran el que siga per tal que no ens reconeguem com a iguals en la nostra llengua i cultura pròpies. Com li deia ara al Josep, volen acabar amb nosaltres. Pel que fa a l'enllaç del youtube, era un de Josep Calleja cantant un fragment del "Nessun dorma". Prova amb aquest enllaç a veure si et funciona. ;D

http://www.youtube.com/watch?v=Nn16xQxo0vc

Delfica ha dit...

ai, ai, quins maldecaps i quines enrabiades. Fa uns anys no hi havia tanta mala llet, tant cinisme i tant caciquisme per part de blaveros i altres herbes... La solució, si no vols veure un canal, és premer un botó, i no pas tancar un repetidor que dóna respir cultural i lingüístic a tanta gent. "Has perdut les claus de ta casa, posa-li un forrellat nou o entraras per la teulada!!!" Esperem no haver-ho de veure.
Salutacions mig adormides.

Francesc ha dit...

Dèlfica: Ens calen molts "Tios Canya" per redreçar-nos. València és l'avantguarda i camp de proves de l'espanyolisme anihilador, però no ho dubtes, de seguida aniran per Catalunya. Hem de ser més forts/es que mai si no volem desaparèixer com a poble. Salutacions.