divendres, 15 de maig del 2015

POLLASTRE AMB VERDURETES

El pollastre dóna molt de sí i a mi m'agrada preparar-lo de moltes maneres. El d'avui és un pollastre que no té més secret que el temps de cuita, d'anar coent-lo molt a poc a poc. Queda boníssim!!

POLLASTRE AMB VERDURETES

INGREDIENTS:
1/2 pollastre de Ca Nàcher tallat a trossos menuts
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
La part verda d'un porro gran
6 alls
2 bajoques (=pebres=pebrots) roges
2 tomates de la pera ben madures
1/2 got de vi dolç
1/2 got d'aigua
Sal
1 polsimet de pebre blanc
1 polsimet de canella de Ca Manolo

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se l'oli en una paella i, quan estiga ben calent, hi posem un dels alls amb pell i tot. Hi afegim el pollastre i l'anem sofregint fins que quede ben daurat per totes bandes i sense cremar-se. En estar, el reservem.
La part verda del porro la tenia reservada d'un plat anterior. És una part molt gustosa i que molta gent llança sense usar. Tallem la part verda del porro ben rentada de qualsevol resta de terra a trosos ben menuts amb l'ajuda d'un ganivet de serreta o amb les tisores. La fregim a foc ben baix a la paella fins que estiga ben tendre. Ara li aboquem les tomates a trossets i les bajoques tallades a rodanxetes primes junt amb la resta dels alls amb pell i tot. Ho anem sofregint tot a foc lentíssim fins que prenga l'aspecte d'una melmelada. Aproximadament uns tres quarts d'hora o més.
Ara posem el sofregit en una cassola. Damunt, el pollastre. Salem, afegim el pebre blanc i la canella, el vi i l'aigua.
Coem a foc viu perquè arrenque el bull. Quan bulla, abaixem el foc al mínim i el deixem fent xup-xup, amb la tapadora posada, durant una hora o una hora i quart. 
Estarà al punt quan s'haja begut pràcticament tot el brou. Llavors, només ens queda servir-lo a taula i passar-hi un guster!!

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt i molt bo, per mullar-hi pa fins que no quedi re de salseta!
Bon cap de setmana!

Fem un mos ha dit...

Que booo, acompanyat d'una barra de pa Ummm
Una abraçada

El pare ha dit...

Un plat de festa grossa.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Un clàssic de la cuina que fet a foc lent queda d'alló tant i tant ben fet i bo de debó¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O)

No tot són postres ha dit...

Ho has dit bé, cuit ben a poc a poc...i t'ha quedat un plat boníssim!!!!
A casa ens encanta el pollastre fet de totes les maneres, però sempre xup- xup - xup ;-)
Ptnts
Dolça