divendres, 5 de desembre del 2014

BESCUIT DE PERES I XOCOLATE

Com aprofitar unes peres que estan a punt de caducar de tan madures com estan? Doncs, fent-ne un bescuit! Es tracta d'una variació del conegut bescuit de iogurt, a la meua... I m'ha eixit boníssim!!

BESCUIT DE PERES I XOCOLATE


INGREDIENTS:
2 peres conferència mitjanes
2 iogurts de pera 0% greix "Hacendado"
3 ous sencers
2 clares pasteuritzades
1 pessiguet de sal
3 potets de farina integral
1/2 potet de sucralosa (o 2 de sucre normal)
1/2 potet d'oli d'oliva de Beneixama
1/2 potet d'oli de girasol
1 sobre i mig d'impulsor ("Royal")
1/2 culleradeta (de les de cafè) de gingebre mòlt
1/2 potet de perles de xocolate "Hacendado"
Mantega per a greixar el motle
Sucre glacé per a la decoració
Cacau en pols "Valor" 0% greix per a la decoració

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn en funció rebosteria (a dalt, a sota i amb l'aire) a 200º C.
Primer de res, separem les clares dels rovells. Posem els rovells en un llibrell alt. Pelem les peres i les hi afegim a trossets. Seguidament, els aboquem per damunt els dos iogurts de pera, les dues classes d'oli i la sucralosa (o el sucre, si no en tenim) i el gingebre mòlt. Passem tot per la batedora i ho reservem.
Tamisem la farina integral amb l'impulsor i l'anem mesclant amb un batedor manual de varetes amb la barreja de peres, oli, etc. fins que tot estiga ben homogeni. Ara és el moment d'afegir-hi les perles de xocolate i mesclar-les amb la resta de la massa.
En un llibrell batem les clares tot afegint-hi el polsimet de sal fins que estiguen a punt de neu. Estaran al punt quan, en girar el llibrell cap per avall, les clares s'hi aguanten sense caure (alerta, si ho feu, no us dutxeu amb clara batuda!!).
Amb moviments embolcallants, anem afegint a la massa anterior les clares. Primer una part i, a poc a poc, la resta, a tandes. Hem d'intentar que no se'ns abaixen i que la massa quede molt esponjosa.
Greixem un motle desmuntable de 20 cm. Retallem un redolí de la mateixa mida que el fons, el col·loquem dins del motle i el tornem a greixar.
Aboquem la massa del bescuit al motle i l'enfornem a la meitat de l'altura del forn només amb l'escalfor per davall i l'aire. Abaixem la temperatura a 180º C i el tenim coent-s'hi durant 45 minuts més o menys. Depén, com sempre de cada forn.
Quan ja estiga cuit, l'en traiem i el deixem cinc minuts dins del motle. El traiem del motle i el col·loquem en un plat fins que estiga tebi.
Amb l'ajuda d'un colador, repartim el sucre glacé per damunt. En un full de paper, retallem la silueta d'una pera i la marquem sobre el bescuit amb cacau en pols. I ja està.

Ha resultat un "pecat deliciós" i ben fàcil de fer. És molt suau i humit, i està boníssim amb el cafè. Segur que el repetiré més vegades...

5 comentaris:

les receptes que m'agraden ha dit...

Francesc aquest pastis ha d'estar de vici, m'encanta la combinació de peres i xocolata, apuntat queda! Un petó

Les receptes que m'agraden

La Cuina de l'Olga ha dit...

Tu el repetiràs i jo el faré!!!!
Pera amb xocolata....mmmm....m'encanta la combinació!!!
Petons, Francesc!Olga

Mònica Tarradellas ha dit...

Jo vull pecar amb aquesta coca...això si...em sembla que si comencés seria un pecat continuat amb una penitència moooolt llarga!!! Petonarros!!!

Gemma ha dit...

Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar! La combinació de peres i xocolata no falla mai. I el detall de la pera amb el sucre en pols, molt bo! ;)

Unknown ha dit...

Uau!! es veu esponjóssss. Jo a mes a mes li tiraria xocolata calenta per sobre... a morir!!!!
Muas