divendres, 14 de març del 2014

TRUITA D'ESPINACS, PANSES I PINYONS

Hi ha vegades que, sense pensar-t'ho uns ingredients et transporten anys enrere. Feia molt de temps que no feia aquesta truita tan senzilla i tan bona. I l'altre dia, regirant el rebost em vaig trobar amb unes panses de Nadal i uns pinyons i vaig pensar: truita d'espinacs!!

TRUITA D'ESPINACS, PANSES I PINYONS


INGREDIENTS:
3 ous frescs
2 manolls d'espinacs ben frescos
1/2 got (dels d'aigua) de panses sense pinyol
1/2 got (dels d'aigua) de pinyons
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Rentem ben nets els espinacs perquè no els quede cap resta de terra. Els tallem les fulles i les reservem. 
En una paella posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, quan estiga calent, hi aboquem els espinacs, les panses i els pinyons, tot alhora. Així, les panses s'aniran reblanint amb l'aigua que vagen amollant els espinacs i els pinyons no se'ns cremaran. Hem d'anar remenant i coent-ho tot plegat a foc mitjà perquè no se'ns creme res i tot quede cuit. 
En un llibrell batem els ous amb una mica de sal. Els hi afegim el contigut de la paella. Ho mesclem tot bé.
A la paella anterior hi posem l'altra cullerada d'oli d'oliva. En estar ben calent, aboquem la barreja d'ous i espinacs i anem quallant la truita de manera que ens quede cuita, però sucosa.
En estar, la posem en un plat i a menjar-nos-la!! Està igual de bona calenta com freda, però jo la preferisc calenta. La mescla del sabor de les panses i els pinyons amb els espinacs fa molt bon conjunt. Per cert, que les quantitats que he posat d'aquests dos ingredients són "orientatives", com en tot, les podem variar a gust de consumidor o del que tinguem per casa.

6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Bona, francesc! Ideal per un sopar complert, al costat d'una bona llesca de pa amb tomàquet. Bon cap de setmana!

Chus Castro ha dit...

Genial, la truita d'espinacs a la catalana.A mí també m'encanta trobar-hi el toc dolç de les panses. Bon cap de setmana.

No tot són postres ha dit...

Truita d'espinacs a la catalana... jo com la Marina amb una bona llesca de pa de pagès o una mica de pa de vidre sucat amb tomaca... Baixo el pa i tu poses la truita!!!

PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Doncs jo també m'apunto si voleu porto el vi
Muas

Teresa ha dit...

Amb el que m'agrada m'apuntaria i tot... alguna coseta dolça portaríem... !

Francesc ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris i disculpeu-me que no us conteste directament. Besades!! :D