divendres, 22 de novembre del 2013

MANDONGUILLES DE VEDELLA I ROVELLONS AMB SALSA DE TOMATA

Els rovellons em perden i no puc estar-me d'usar-los en moltes receptes quan n'és la temporada. Avui en forma de mandonguilles. Els donen una textura i un saboret que les fan molt i molt abellidores. Si, de més a més, els hi afegim una salsa de tomata, encara millor. 

MANDONGUILLES DE VEDELLA I ROVELLONS AMB SALSA DE TOMATA


INGREDIENTS:
600g de carn de vedella picada (de ca Nàcher)
450g de rovellons nets i prefregits
1 ceba mitjana ratllada
2 cullerades de pa ratllat
1 cullerada de llet en pols descremada
Julivert trinxat
1 ou
1 puntadeta complida de pebre i clavell (de ca Manolo)
1 pot de tomata triturada de 800g
1 culleradeta de sucre
6 cullerades d'oli d'oliva de Beneixam
Sal (segons el gust de cadascú. Jo n'hi pose poca)

PREPARACIÓ:
Els rovellons els tindrem ja nets i passats per la paella una miqueta perquè estiguen quasi cuits. Els capolem a trossets molt petits.
En un bol, posem la vedella i li afegim els rovellons. Mesclem bé amb les mans. Ara li afegim el pa ratllat, la llet descremada, el julivert trinxat (un bon grapat), l'ou, la puntadeta de pebre i clavell, la ceba ratllada i sal. Tornem a pastar bé durant una bona estona fins que tot estiga ben mesclat. Deixem reposar la barreja uns minuts perquè els sabors de tots els ingredients es repartesquen.
Ara posem en una paella de vores altes dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i, en estar benc calent, hi aboquem la tomata, el sucre i sal i l'anem fregint remenant constantment fins que estiga quasi cuita.
Mentrestant, farem mandonguilles d'una mida d'entre 3 i 4 cm de diàmetre i les reservarem.
Ara, en una altra paella antiadherent, posarem les altres cullerades d'oli d'oliva i, en estar ben calent, hi sofregirem les mandonguilles només perquè queden una mica daurades per totes bandes, però sense coure-les-hi massa.
En estar les mandonguilles , les aboquem (si han amollat suquet, també) a la paella on teníem la tomata i les deixem fer xup-xup durant una estona fins que tots dos elements hagen compartit els seus sabors.
Ja només queda servir-les i menjar-se-les acompanyades d'una bona amanida de fulla verda i un bon tros de pa... Per a llepar-se'n els dits!!

4 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Quines mandonguilles més bones amb els rovellons incorporats Ummm, sempre els poso per acompanyar-les però la propera aniran a dins.
Una abraçada

Chus Castro ha dit...

Aquestes mandonguilles són un luxe, amb els rovellons. És un dels bolets que més m'agrada. Han d'amorosir la carn i donar-li un sabor deliciós. Gran idea. Petons.

Gemma ha dit...

Les mandonguilles amb bolets eren un desl meus plats preferits de petita... sensacional!

starbase ha dit...

Memoria emocional absoluta, les mandonguilles. Les adoro :)