divendres, 28 de juny del 2013

POLLASTRÓ AL FORN A L'AROMA DE LLIMÓ AMB CEBA I ROVELLONS

Avui m'abellia fer pollastre al forn i per això me n'he anat decidit a la carnisseria i allà m'hi he trobat amb uns pollastrons que m'han fet el pes. N'he comprat un per a fer-lo rostit amb llimó, que ja feia molt de temps que no el preparava. Com sempre, n'he canviat una miqueta la recepta original que duu una pastilleta de brou concentrat i jo no volia posar-li'n.

POLLASTRÓ AL FORN A L'AROMA DE LLIMÓ AMB CEBA I ROVELLONS.

INGREDIENTS:
1 pollastró 
Per a dins:
3 alls
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre i clavell
1/2 culleradeta de pebre roig
1 culleradeta d'orenga
1/6 culleradeta de canella mòlta
1/2 poma ratllada
1/2 llimó xicotet tallat a la llarga
Per a acompanyar:
1/2 llimó xicotet tallat a la llarga
1/2 poma
2 cebes
200g de rovellons de pot
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
2 culleradetes de sucre
1 gotet de vi blanc
1 gotet d'aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ:
Posem a preescalfar el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Rentem el pollastró sota l'aixeta i el torquem ben torcat amb paper de cuina. El reservem.
En un morter posem una culleradeta de sal i els alls a trossets petits. Els matxuquem amb el picamà fins a fer-ne una pasta. Hi afegim ara el pebre i el clavell, el pebre roig, l'orenga i la canella. Ho tornem a picar tot junt fins que quede una massa homogènia.
Pelem ara la mitja poma, agafem un rall i la ratllem ben fina. L'afegim al morter i barregem tot fins que estiga ben mesclat. Aquesta barreja la fiquem dins del pollastró.
Tallem el mig llimó a la llarga i el fiquem dins, també. 
L'altre mig llimó, el partim novament a la llarga en dues meitats. Una de les dues meitats anteriors la tallem novament a la llarga i posem cada una d'elles, sota l'aleta del pollastró. Amb fil de cotó, lliguem les cuixes al pollastre i col·loquem entre les dues l'altra quarta part de llimó que ens quedava.
En una safata de forn, posem les dues cebes tallades a rodanxes de mig dit de gruix, els rovellons trossejats i la mitja poma pelada i tallada a huitens. Posem una mica més d'orenga per damunt de tot.
Col·loquem damunt el pollastre i l'untem amb l'oli i una culleradeta de sal. L'empolvorem per damunt amb la culleradeta de sucre. 
Aboquem el gotet de vi blanc a la safata i l'enfornem a una tercera part de l'altura total del forn.
Quan passen deu minuts, abaixem la temperatura a 170º C.
En passar 45 minuts, traiem amb molta cura la safata del forn i capgirem al pollastró, de manera que la part que ja està més daurada, quede a sota. Posem la segona cullerada de sucre damunt del pollastró. Hi aboquem el gotet d'aigua mineral. Tornem a enfornar a la mateixa temperatura i a la mateixa alçada del forn.
Deixem passar mitja hora més i traiem novament la safata del forn per tal de tornar a capgirar el pollastró. Ara tindrà la mateixa posició que al principi. Enfornem novament la safata, però aquesta vegada a la meitat del forn i continuem rostint el pollastró durant 15 minuts més i ja està. En total l'haurem estat rostint durant una hora i mitja.



Traiem finalment la safata el forn, desemboliquem el pollastró, li llevem els trossos de llimó, el partim per la meitat i en posem mig a cada plat junt amb la meitat del contingut de la safata.
Queda un pollastró boníssim, tendre, gustós i ben econòmic.

4 comentaris:

starbase ha dit...

No em preguntis quin mecanisme mental m'ha portat a recordar 'la maja desnuda' quan he vist el teu emplatat!!! :D

Unknown ha dit...

quina pinta, mare meva! :)

Unknown ha dit...

Fins a Canet arriba l'aroma. Que rebó!!!

Muas!

Francesc ha dit...

Starbase: m'he rigut no saps tu quanta estona en llegir el teu comentari!!! Ets un crac!!!

Georgina i Gemma: era molt i molt bo, de veritat.