divendres, 1 de febrer del 2013

SALMÓ A LA CREMA DE PORROS I LLAGOSTINS

Fa un parell de dies havia de vindre a casa a sopar una bona amiga nostra i m'abellia fer-li un bon àpat. Com que el salmó és un peix que ens agrada als tres (a l'amiga, a l'Oreto i a mi), vaig pensar que el plat principal podia ser una recepta de peix. Durant els dies de Nadal, als supermercats Consum donaven uns fullets amb receptes, entre els quals m'hi vaig trobar la recepta que us presente ara. És molt gustosa i gens complicada de fer. Com sempre, en vaig modificar una mica la composició.

SALMÓ A LA CREMA DE PORROS I LLAGOSTINS

 
INGREDIENTS:
(Per a 4 persones)
4 talls de salmó
14 gambes cuites (jo hi vaig posar 20 llagostins congelats)
200 ml de nata per cuinar (jo hi vaig usar nata light)
150 ml de brou de verdures (jo hi vaig usar una pastilleta de brou de verdures i un gotet d'aigua per desfer-lo-hi).
3 porros sencers (jo n'hi vaig usar 2)
Sal i pebre
Oli d'oliva de Beneixama (3 cullerades soperes)

PREPARACIÓ:
Amb els llagostins prèviament descongelats (millor a la nevera perquè siga més lent el procés), els tallem amb unes tisores la part del cap que té els ulls i les barbes.
En una paella, posem mitja cullerada d'oli d'oliva de Beneixama. En estar ben calent, hi posem els llagostins i els fregim fins que estiguen ben rossos i, llavors, els reservem tapats.
Fem ben nets els porros de tota la terra que puguen tindre. Tallem una part de les fulles més verdes en juliana i les reservem a part. Tallem a rodelles ben fines la part blanca dels porros i la reservem, també.
En una paella neta, de mida mitjana, aboquem mitja cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim la juliana de fulles verdes de porros fins que quede ben cruixent i reservem. A la mateixa paella, aboquem una altra cullerada d'oli i hi sofregim les rodelles blanques i fines dels porros fins que estiguen ben daurades i sense que se'ns cremen. Aboquem a la paella la nata i no parem de remenar durant uns minuts, amb el foc molt baixet.
Escalfem el gotet d'aigua i hi dissolem la pastilleta de brou de verdures ben esmicolada. Llavors, ho afegim a la paella on s'estan coent les rodelles de porro amb la nata i ho mesclem tot amb una cullera de fusta i deixem que s'hi vaja coent a foc lent durant uns 15 o 20 minuts. Si veiem que se'ns espesseeix massa, podem afegir-hi un ditet d'aigua calenta.
Agafem els talls de salmó i amb l'ajuda d'unes pinces els llevem totes les espines que puguem trobar-hi. Com que la carn del salmó és molt tova, només passant un dit per damunt ja notarem per on estan, si és que no les veiem directament a la superfície.
En una paella posem l'altra cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i hi sofregim els talls de salmó per totes bandes, amb la paella tapada, fins que estiguen daurats. Començarem sofregint per la part de la pell i, després, la resta del tall.
Quan estiga tot fet, procedirem a muntar el plat. Col·locarem el tall de salmó amb les gambes pel costat. Abocarem un cullerot de salsa per damunt i decorarem amb el cruixent verd dels porros. I ja està.

Queda un plat molt saborós i ben fàcil de fer. A més, l'aspecte del plat fa goig.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

mmmm... i tant, que fa goig! Això és boníssim!! Petons

No tot són postres ha dit...

Francesc, a veure quan em convides a sopar a mi ;-)
Es veu molt saborosós aquest plat!

Ptnts
Dolça

Gemma ha dit...

A mi també m'agrada molt el salmó, només em molesta l'olor quan el faig a la planxa.
Amb les gambes i la salseta ha de quedar boníssim!

bojosperlacuina ha dit...

Sí que fa goig. I tant! Precisament li deia l'altre dia a en Pere que havíem de preparar algun plat amb salmó, que és un peix que està bé de preu i és bo i sa.