divendres, 22 de febrer del 2013

PASTÍS DE XOCOLATE FARCIT DE NUTELLA

No explicaré res de nou si dic que sóc un xocolataddicte. Sí, això, amb totes les lletres. Em perd el xocolate pur i amb un munt de percentatge de cacau... Hi ha dies que, per la raó que siga, necessite menjar-ne especialment. Com que a mi el cuinar em relaxa molt, doncs, unir xocolate i rebosteria és una combinació fantàstica per a mi!!  En fi, que les manies no les curen els metges, i jo, de la mania del "xocolate" no pense curar-me mai!!! 
Bé, el cas és que l'altre dia volia fer un pastís de xocolate d'aquells que són una bomba xocolatil i vaig rebostejar pel blog d'una amiga blogaire que té alguna de les receptes de xocolate que més m'han agradat, la Mercè, del fantàstic blog "Cuina per a llaminers". Concretament, la seua recepta de "Pastís de xocolata", com a base del que volia fer.

PASTÍS DE XOCOLATE 
FARCIT DE NUTELLA

INGREDIENTS:
Per al pastís base:
200 g de xocolate Valrhona amb un 70% de cacau
200 g de mantega
4 ous
150 g de sucre glacé
100 g de farina
1 puntadeta de sal

Per al farcit:
7 cullerades soperes de Nutella

Per a la cobertura:
125 g de xocolate "Nestlé" de cobertura
150 g de mantega sense sal

Per a la decoració
13 bombons Ferrero Rocher

Per a untar el motlle i el paper:
50-75g de mantega
1 culleradeta de farina

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 210ºC a dalt, a sota i amb l'aire. 

Fonem el xocolate al bany Maria. Fora del foc, hi afegim la mantega tallada a trossos petits i ho barregem tot fins a obtenir una textura llisa. Separem les clares dels rovells. Baten els rovells amb el sucre glacé durant 2 minuts i els afegim a la mescla del xocolate. Muntem les clares a punt de neu fort amb una puntadeta de sal i les incorporen amb cura a la mescla.
Hi afegim la farina tamisada a poc a poc tot remenant amb compte amb una espàtula de fusta. 
Untem un motlle desmuntable amb mantega. En folrem la base i els costats amb paper de forn i el tornem a untar amb més mantega. Empolvorem amb mantega i, en estar ben repartida per tot, li peguem un colpet per tal que caiga la que li'n sobre.
Aboquem la mescla anterior dins d'un motlle de 24 cm, i coem el bescuit de xocolate al forn durant 20-25 minuts, situat a una tercera part de l'altura del mateix, amb la part de sota i amb l'aire a 160º C.
Passat aquest temps, traiem el bescuit del forn i el desemmotllem sobre una reixeta perquè perda humitat.
Quinze minuts després, agafem un ganifet de fulla prima i ben esmolat (sense serreta!) i el partim per la meitat.
La part de sota la cobrim amb les set cullerades de Nutella (ben plenes!!), allisades i formant una capa homogènia.
Tapem ara amb la part de dalt del bescuit i reservem tot.
Prepararem ara la cobertura de xocolate. Posem un cassó d'acer a escalfar i un altre a dins per a desfer el xocolate al bany maria. En estar desfet, hi afegim la mantega a trossets fins que tot forme una barreja homogènia.
Col·loquem a sota de la reixeta del bescuit un plat una mica més ample per tal que no se'ns escape cap rastre del xocolate.
Per damunt del bescuit farcit, li aboquem la cobertura a poc a poc per tal que vaja cobrint-lo per totes bandes. Amb l'ajuda d'una espàtula ho farem millor. Una vegada cobert totalment, de manera homogènia, el reservem damunt de la reixeta fins que el xocolate comence a solidificar-se una mica.
Passat un temps, col·loquem el pastís damunt de la plata on l'hàgem de servir. Partim els bombons Ferrero Rocher per la meitat amb l'ajuda d'un ganivet de serreta i els anem enganxat pel costat del pastís. En reservem tres meitats per a col·locar-los damunt del pastís i ja està.
 
L'hem de deixar reposar una mitja hora com a mínim per tal de poder-lo tastar.
És un pastís boníssim i molt i molt assaciant. Fantàstic per a xocolataddictes iredempts com jo. Boníssim per a gaudir-ne en una ocasió especial o quan ens peguen ganes de menjar un bon tall de pastís de xocolate.

5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Caram, Frances! Aquest sí que és un pastís enamorat!! Xocolata... i en forma de cor! Això és massa!!! de bo! ha ha Petons

Unknown ha dit...

Xocolata, xocolata....

Que bó!!

Muas i Bon cap de setmana!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Aquest és d'aquells pastissos que podem dir que són de "rizame el rizo" pastís de xocolata farcit de xocolata..., és que els que sou "xocoadictes"...
Salutacions Francesc¡¡ :-)

Gemma ha dit...

Visca els pastissos de xocolata!!!
Un tallet petit no fa mai mal, oi? ;)

Unknown ha dit...

Deu meu!! Francesc, això ha d'estar impressionant!!! sòc adicta a la xocolata i una fan de la Nutella!! apuntat!!! petó!