dimecres, 15 d’agost del 2012

COCA DE CARABASSETA


Avui és el dia que els amics de “Els fogons de la Bordeta” i “Xocolata desfeta” dediquen a “La recepta del 15”, aquesta vegada té com a ingredient principal el “carbassó”, que nosaltres anomenem en el català de Beneixama “carabasseta”. Així doncs, m’he posat a fer una recepta que siga abellidora. Dies enrere vaig trobar-me al blog de “Bojos per la cuina” una recepta de “coquetes d’escalivada” que proposava una pasta ben bona de fer i que jo he copiat literalment per tal de fer-ne una adaptació a la recepta d’avui i m’he ideat una

COCA DE CARABASSETA



Ingredients:
Per al recapte:
2 carabassetes mitjanes
2 cebes grosses
2 ous
2 pots de tonyina al natural
Orenga
50 g de formatge ratllat
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal

Per a la massa:
390 g de farina
100 g d’oli de Beneixama
130 g de cervesa de sabor suau
Sal

Preparació:
En un llibrell, mesclem l'oli de Beneixama, la cervesa, la sal i la farina tamisada a poc a poc. La treballem amb les mans fins que no s’hi enganxe. Aquesta massa, si en respectem les proporcions, no té cap complicació i es fa en un tres i no res. L’estenem en una safata de forn on haurem col·locat prèviament un paper de forn.


 Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt i a sota amb l’aire posat.
Tallem les carabassetes a rodanxes fines i les fregim en una paella on haurem posat les dues cullerades d'oli de Beneixama. Els tirem sal per damunt. En estar quasi fetes, les en traurem i les escorrerem de tot l'oli que podrem.
En l'oli sobrant, sofregirem les cebes tallades a rodanxes primes i empolvorades de sal. En estar daurada, la'n traiem. Col·loquem la ceba per damunt de la massa. Empolvorem amb orenga. Damunt, disposem carabasseta més o menys ordenada. En els espais buits que hi queden, posem la tonyina esmigallada. 


 Batem els ous i amb una cullereta els anem abocant pels espais entre les carabassetes i la tonyina, ben repartidet. Ara és el moment de posar el formatge per damunt i ficar la coca al forn fins que estiga cuita.
L’he tinguda al forn durant 20 minuts a 200 graus, amb l’aire i a dalt i a sota, i 10 minuts més amb el forn encés només a sota i amb l'aire.


 Ha resultat una coca boníssima i ben fàcil de fer. Ara veurem quin nou ingredient ens proposen els amics de la recepta del 15 per al més que ve!!!


8 comentaris:

Q ha dit...

Boníssima! No te n'ha sobrat ni un cantellet?
Besos

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Em sembla que ja tenim sopar per aquesta nit, què bona!!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Un altre alternativa ben bona, aquesta coca de "carabasseta" carbassó.
Que vagi de gust¡¡ :-D ;-D

No tot són postres ha dit...

Bona aquesta coca de carabasseta, altrament dit carbassó!!!
PTNTS
Dolça

Anònim ha dit...

une recette que je ferai bien

Sussi Abel ha dit...

Fa molt bona pinta aquesta coca!!
Sussi

Núria ha dit...

El carbassó li queda perfecte a la coca!!! m'ho apunto, per fer-la coca amb el ingredients que més m'agradin. Conbinaré de les dues que has fet. Que bones!!

Francesc ha dit...

Queti: fartons de mena com som, no en vam deixar ni un bocí!! Però no patisques, és una excusa perfecta per quedar i fer-ne, de coques.

Els fogons de la Bordeta: gràcies a vosaltres per aquesta iniciativa tan bona que teniu i per fer-nos anar a tots a fer coses abellidores a la cuina.

JosepB.: moltes gràcies per les teues parauless, amic!! ;D

Dolça: alerta amb aquesta coca, crea addicció!! Bon sopar!!

Une angevine: benvinguda al blog!! Espere que hi trobes moltes coses que t'agraden. / Bienvenue sur le blog! J'espère que vous y trouverez beaucoup de choses que vous aimez.

Sussi: era molt bona. Ens la vam cruspir en un tres i no rés.

Núria: el bo d'aquesta mena de coques és que hi cap de tot. Segur que hi pots posar el que t'agrada i et prova bé. Besades