dijous, 3 de novembre del 2011

PASTÍS DE PERES I XOCOLATE

De tant en tant ens sol abellir menjar alguna cosa bona de xocolate. Sobretot a mi, que en sóc addicte total!!! Bé, doncs, quan ens passa això, sempre és bo tindre present les receptes de la nostra "rebostera especialista", que no és una altra que la Gemma Clofent. Bé, doncs recercant pel seu blog, vam trobar aquesta recepta, i la vam preparar. Una mica modificada, això sí.

PASTÍS DE PERES I XOCOLATE


INGREDIENTS:
1 base de massa brisa
150g de xocolate (80% de cacau)
125g de mantega pomada
125g de sucre
2 ous
25g de farina
150g d’ametla en pols
4 peres
Melmelada d’albercoc

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 180 graus a dalt, a sota i amb aire. Estirem la massa brisa sobre un motlle de pastissos desemmotllable. Punxem amb una forqueta per tota la superfície per tal que no puge la massa. La coem durant quinze minuts al forn a 180º. La Gemma diu que també va molt bé posar-hi uns cigrons secs per tal que no puge la massa.
Fonem el xocolate al microones a baixa potència vigilant que no es creme.Amb les varetes elèctriques, batem la mantega amb el sucre fins que quede blanc i esponjós. Hi afegim els ous batuts a poc a poc, d'un en un, esperant que s’incorpore bé a cada vegada.
A mà, hi afegim la xocolata fosa tot barrejant-la amb suavitat. Ara incorporarem la farina, l’ametla en pols. Abocarem la barreja dins el motlle.
Pelarem i tallarem les peres pel mig. En traurem el cor i les tallarem a gallons, tot obrint les meitats de pera com si foren ventalls. A mi, però, no em van quedar tan bé com a ella. Les distribuïm per damunt del pastís tot pressionant lleugerament.
Coem el pastís uns trenta-cinc minuts al forn a 170 graus. En comprovarem la cocció punxant-lo amb un furgadents.
En estar, el traiem amb cura del motlle i el posem sobre un plat ornat amb una blonda de paper. Pintem el pastís amb una mica de melmelada d'albercoc per tal que lluïsca. El deixem refredar i el reservem a la nevera fins el moment de servir.
Boníssim, fàcil i amb una presència impressionant. Ara, reconec que hauré de seguir practicant més a l'hora de tallar les peres en forma de ventall. Per cert, que la Gemma també hi va posar gingebre confitat, però jo no en tenia i no n'hi vaig poder posar. A la pròxima, si en trobe, segur que n'hi posaré.

8 comentaris:

starbase ha dit...

Osties, quin festival. La pera i la xocolata combinent fantàsticament bé i amb la garantia de la Gemma la cosa només podia acabar d'aquesta manera, oi? Exit rotund! :D

Gemma ha dit...

Aquest pastis el vaig portar per celebrar l'aniversari a la feina i va agradar moltissim. Les peres i la xocolata lliguen super be, oi? T'ha quedat sensacional!

anirac ha dit...

que maco que queda ! i si li poses gingebre al moment de fer la pasta o a la xocolata?

Fem un mos ha dit...

Ta quedat un pastis fantàstic, les peres i la xocolata una parella perfecta, i si la recepta es de la Gemma, èxit assegurat.
Una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Pera i xocolata? ummm no he tastat mai aquesta combinació però ha de ser boníssima, petons!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo també sóc addicta al blog de la Gemma i a la xocolata, així que aquest pastís em ve com anell al dit! Segur que està de vici!!!!

Petons!
Anna

Q ha dit...

Tu i Gemma teniu molt de perill. Aquest pastís t'ha quedat, a primera vista, impressionant. Ara bé, si ens en donares a tastar un cantellet... ;)
Besets

Francesc ha dit...

Starbase: era boníssim!!!

Gemma: fet per tu, no m'estranya gens ni mica!!!

Anirac: no n'hi vaig posar perquè no en tenia. Per ací no se'n troba habitualment.

Fem un mos: és que la Gemma és molta Gemma!!! ;D

Ma José: si la tastes, repetiràs. És addictiva...

La taula d'en Bernat: Anna, la Gemma fa dolços boníssims sempre. És una bona referència, oi?

Queti: a veure si a la pròxima el tastem plegats.