dijous, 8 de setembre del 2011

PASTÍS DE POLLASTRE

L'estiu és propici a idear receptes o a "reinterpretar-ne d'altres". De més a més, si pot ser llevant-los calories, millor. De tot plegat i, també, per aprofitar coses de la gelera, em vaig pensar aquesta recepta.

PASTÍS DE POLLASTRE

INGREDIENTS:
4 besanques desossades
2 cebes tendres
2 tomates valencianes
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
4 clares d'ou
1 ou sencer
4 cullerades soperes de llet en pols descremada
Nou moscada
Romaní
Orenga
Pebre blanc
Pebre negre
Sal

PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Capolem la carn de pollastre a trossos mitjans o petits, segons el nostre gust (queda més bo en trossos petits, per a mi). Posem en una paella antiadherent una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, quan estiga ben calent, hi aboquem la carn. L'hem d'anar fregint fins que quede enrossida però no cremada. La reservem en un plat.
Trossegem petites les cebes i les fregim en la mateixa paella del pollastre i hi afegirem, a més, una altra cullerada d'oli i una mica de sal. La fregirem ben sofregida fins que agafe un color daurat i sense que se'ns creme. Mentre es fa la ceba, pelarem i trossejarem les tomates i les afegirem a la ceba i continuarem sofregint fins que tant la ceba com la tomata estiguen cuites.
En un bol, batem les clares a punt de neu amb un pessiguet de sal. En estar, li afegim mitja culleradeta (de les de cafè) de nou moscada i continuem batent perquè s'hi integre bé. Ara és el torn d'anar afegint-hi, cullerada rere cullerada, la llet en pols descremada i una mica de pebre blanc. Quan ja estiga tot integrat, hi afegirem l'ou sencer i l'integrarem amb la resta.
Ara és el moment d'afegir-hi la carn, la ceba i la tomata, i de mesclar bé tots els ingredients.

Agafem un motlle de 30 cm de diàmetre i retallem un redolí de paper de forn de la mateixa grandària que el cul del mateix. Greixem el motle amb l'ajuda d'un paper de cuina i part de la cullerada d'oli que ens quedava. Col·loquem a la part de dins el paper de forn retallat i el tornem a greixar amb l'oli que ens quedava a la cullera.
Aboquem la massa de clares, ou, ceba, tomata i pollastre al motlle. Empolvorem per damunt amb romaní, orenga i els pebres. L'enfornem.
Passats uns minuts (cinc o sis), veurem que la superfície s'enrosseix, per la qual cosa l'haurem de tapar amb paper d'alumini i continuar coent durant, però només amb el forn de sota i l'aire, quinze minuts més. Passat aquest temps, li llevem el paper d'alumini i l'acabem de coure cinc minuts més destapat del tot. El traiem del forn i deixem que quede tebi.

En estar a una temperatura adient, el traiem del motlle i el posem en una plata de servir, tot tenint en compte de llevar-li el paper de forn, i ja està. Resulta molt bo i, a més, si en sobra, es pot congelar

4 comentaris:

starbase ha dit...

Ostres, d'aquest tipus de pastis n'havia vist de peix però mai de pollastre! El trobo genial! :)

Eva Flores ha dit...

ha de ser boníssim!!

Fem un mos ha dit...

Dic el mateix que l´Starbase, els de peix son boníssims, ara provarem aquest de pollastre
Una abraçada

Francesc ha dit...

Disculpeu-me per no haver-vos respost abans. Coses de feina.

Starbase: són coses del règim, que t'esprem la imaginació per fer coses noves que t'alegren el gust.

Eva Flores: sí que ho era, sí. Gràcies.

Fem un mos: gràcies Sion. Una besada.