dilluns, 14 de març del 2011

PASTÍS DE XOCOLATE DE TONI

A l’institut hi ha departaments que tenen per costum esmorzar coses fetes a casa i, de vegades, tens l’ocasió de tastar alguna d’elles. Això és el que em va passar farà un parell de setmanes. Un company de feina que es diu Toni Parada, va portar a l’institut un deliciós pastís de xocolate, la recepta del qual us transcric tot seguit. Val a dir, però, que com sóc molt xocolater, hi vaig afegir més xocolate del que duia la recepta i ho he explicat en els afegits que trobareu de seguida:

PASTÍS DE XOCOLATE DE TONI


INGREDIENTS:
250g de farina
2 ous
125g de sucre
½ got de llet (jo hi vaig usar llet de soja)
1 sobre de rent
2 cullerades de mantega
2 cullerades de xocolate en pols (jo n’hi vaig posar quatre d’un de la marca “Meivel”)
(2 cullerades de “gotes de xocolate” marca “Hacendado”, la recepta original no en duia).
Cireres en almívar (no n’hi vaig posar)
Ratlladura de llima

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 250º C.
Tamisem la farina, el xocolate en pols i el sobre de rent conjuntament.
Separem les clares dels rovells. Batem les clares amb un pessiguet de sal, amb les varetes elèctriques. En estar ben alçades, li anem afegint el sucre fins que s’hi haja incorporat del tot.
En un got, batem els rovells i els reservem.

Al bol on hem batut les clares, li anem incorporant la mescla de farina, xocolate en pols i rent a poc a poc, amb l’ajuda d’una espàtula. Quan n’hàgem incorporat la meitat, hi aboquem els rovells batuts i els incorporem suaument. Continuem afegint més farina i xocolate en pols.
Ara hi aboquem la llet a poc a poc i, en estar incorporada del tot, hi acabem d’abocar la resta de farina i xocolate. En estar tot ben lligat, hi aboquem les dues cullerades de “llàgrimes de xocolate” i ho fem ben barrejat. Ens quedarà amb una textura semblant a la d’una mousse.

Greixem el motlle amb més mantega i l’empolsimem amb farina per totes bandes. Colpegem el motlle sobre una superfície dura per tal que amolle la farina que li’n sobre.
Amb l’ajuda de l’espàtula, anem abocant la barreja al motlle i el posem a coure al forn. Hem d’anar amb compte d’abaixar la temperatura del forn a 170º C. S’hi ha d’estar coent durant uns 40 minuts.
En estar cuit, el desemmotllem i ja està. Convé deixar que es gele una mica abans de tastar-lo, però jo no me’n vaig poder estar... Per al meu gust, però, tot i que de sabor està boníssim, el vaig trobar una mica sec. Potser que, si el torne a preparar, li faré algun farciment de crema de xocolate o alguna cobertura del mateix material.

7 comentaris:

starbase ha dit...

hahaha lo de més xocolata també ho aplica la reina del meu cor. Com més xocolata millor :)))

josep ha dit...

Bé, molt bé, de xocolata mai n'hi ha prou i cal rectificar el gust (com en la sal d'un guisat), no?.

Q ha dit...

No puc mirar! No puc! No puc... posar-me la roba de l'any passat, si em menge alguna ració d'aquest pastís! Ahir, el meu xiquet va fer quinze anys, i comprí un pastís (de xocolata, per descomptat), però aquest potser caurà durant els dies d'exili antifaller.
Besets

La cuina de l'Eri ha dit...

Apa! Un pastís pels addictes a la xocolata.. o sigui, per a mi! em sembla molt bé, adaptar als gustos personals. Felicitat al company que té una pinta exquisida!

Gemma ha dit...

Ha de quedar ben potent de xocolata! I si queda sec, amb la crema segur que millora!

maragda ha dit...

Com us cuideu!
i amb el dia de perrus que fa, ja li donava una bona queixalada a este pastís.
Besades

No tot són postres ha dit...

Que bo, amb xocolata, mooooooooooolta xocolata!!!
Potser uns minutets menys dde forn l'haguessin deixat una miqueta humit. Almenys a mi, els cocs de xocolata "humits" em perden!!!
PTNTS
Dolça