divendres, 14 de gener del 2011

POLLASTRE AMB POMA I SALSA DE MOSTASSA

La recepta original és de "Menja Sa", un fantàstic lloc de cuina i de consells dietètics i de tota mena. Tanmateix, com sempre passa, hi ha algun ingredient que no tens a l'abast i, llavors, improvises. I de vegades ix bé i tot!!!

POLLASTRE AMB POMA I SALSA DE MOSTASSA

INGREDIENTS:
Per a dues persones:
4 besanques desossades (=contracuixes = recuixes = entrecuixes)
2 pomes
4 cebes de Figueres
3 cullerades d'oli de Beneixama
1 iogurt grec "Consum" ensucrat
2 cullerades de mostassa "
a l'antiga"
1/2 gotet d'aigua mineral

PREPARACIÓ:
Posem a calfar-se el forn a 180º C.
Pelem les pomes i les tallem a vuitens. En una paella posem una cullerada d'oli de Beneixama i hi anem fregint els trossos de poma fins que estiguen tous i hagen amollat el líquid corresponent. Aboquem la poma i el seu suc en una cassola de fang.

A la mateixa paella, aboquem una nova cullerada d'oli i hi sofregim les besanques fins que estiguen ben rosses i sense cremar-se. En estar, les aboquem a la cassola d'abans. Salpebrem i col·loquem la cassola al forn durant 10 minuts, de manera que la carn agafe un coloret de rostit. Hem d'anar amb compte que no se'ns hi torre massa!!!
Ara pelem les cebes i les capolem menudes. Un polsimet de sal i les fregirem a la paella amb una altra cullerada d'oli i les anirem fent fins que estiguen transparents i comencen a daurar-se sense cremar-se.

En un cassó, posem el mig got d'aigua i, en començar a traure bambolletes, el retirem del foc. Hi afegim ara el iogurt grec ensucrat i el mesclem ràpidament amb l'aigua. Ara hi posem les dues cullerades ben plenes de mostassa i ho barregem tot fins que quede homogeni.
Afegim la salsa a la carn, remenem i ja està. Se serveix i es menja calentet. Ha resultat un plat boníssim!!!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Iogurt, mostassa, poma, ceba... ha de quedar una salsa gustosíssima i original, amb una combinació d'ingredients molt encertada que lliga molt bé amb el pollastre.

josep ha dit...

Francesc,
Ja saps que soc "pollastrer" de mena, per tant qualsevol variació sobre el pollastre es molt ben rebuda per mi.
Una abraçada

Q ha dit...

Deu estar ben bo, i de segur que té propietats guaridores ;). Demanaré al cuiner major que em faça aquesta recepta. Gràcies!

La cuina de l'Eri ha dit...

Oh! Això de la mostassa amb el iogurt grec ha d'estar boníssim.. M'ha sobtat que fos ensucrat.. però aquí està la gràcia no? La improvisació!. M'agrada el canvi que has fet de la nata pel iogurt. Ho provaré pq ha de quedar molt gustós i melós. Una abraçada

Massitet ha dit...

Ei!
La Rosa Maria no es va posar mai aquesta recepta a la nostra dieta. Quina enveja!! jajajaja

Com diu la Gemma, la salsa que ha de quedar deu ser genial. I mira, la salsa aquesta de mostassa també ha de ser interessant per fer altres coses, no?

Una abraçada, bonics!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Té una pinta fantàstica, Francesc!
La dolçor de la poma, amb el toc de la mostassa i le ceba caramelitzada... Mmmm! De veritat que ara mateix en faria un mos!

Fins aviat!
La Taula d'en Bernat

xaro ha dit...

Quina bona pinta que té aquest pollastre!! També m'ha sobtat que el iogurt fos ensucrat....

El llibre de la Kenizé Mourad me'l van regalar per Nadal i el tinc pendent de llegir.

Ptnts

Mai ha dit...

M´encanta el conjunt, trobo la poma ideal pel pollastre i la mostassa m´encanta el gust que don a la salsa trobo que tot plegat ha de ser deliciós.
una abraçada

Francesc ha dit...

Gemma: era boníssim. De veritat!!!

Josep: si la fas, ja veuràs com t'agradarà.

Queti: segur que el teu Uiso encara millora aquesta recepta.

La cuina de l'Eri: el sucre li resta acidesa a la mostassa i, a mi, em va agradar. ;D

Massitet: la Rosa Maria ens recomana unes receptes que són una temptació i, a més, de règim!!!!! La salsa de mostassa aquesta segur que la podríem usar per acompanyar molts altres plats.

Anna: era boníssim!!! I, a més, no tenia càrrec de consciència per les calories!!! ;D

Xaro: el tema de la mostassa i el iogurt ensucrat era per contrarestar una mica l'acidesa de la mostassa. El llibre de la Kenizé Mourad em va agradar molt.

Mai: segur que, si la fas, en gaudiràs molt. ;D