dimecres, 29 de desembre del 2010

TASSETA DE GELATINA DE TRES SABORS I ESTRELLA DE XOCOLATE

Enguany volia fer unes postres una mica diferents per al sopar de la Nit de Nadal. No volia només els torrons i la macedònia de fruites de sempre (que també). Per això, pensant pensant, se'm va acudir preparar aquestes postres. Tot i ser "invenció sense tast previ", van resultar molt bones i vistoses.

TASSETA DE GELATINA DE TRES SABORS I ESTRELLA DE XOCOLATE

INGREDIENTS:
Per a les gelatines (per a 8 tassetes):
1 got d'aigua mineral
200g de nabius deshidratats
2 iogurts grecs "Danone"
1 caqui madur gros
6 fulls de gelatina
1 pot de sucre glacé
1 bosseta d'ametlla tallada a dauets petits

Per a l'estrella de xocolate:
1 rajola de xocolate "Nestlé postres"
1 gotet de mistela
1 bosseta d'ametlla filetejada

PREPARACIÓ:
Primer de res, posem el got d'aigua mineral i els nabius en un cassó a escalfar-se. Quan bulla, els hi deixem una estona perquè es rehidraten bé.
Posem dos fulls de gelatina en un got d'aigua freda perquè es rehidraten.
Passem els nabius per la batedora. Se'ns quedarà una massa amb molts pinyolets. Aquesta massa l'hem de passar per un colador fi per tal que només passe la polpa al nou recipient i els pinyolets i les pells es queden al colador. Una vegada extreta la polpa dels nabius, la posem a escalfar un moment amb tres o quatre cullerades de sucre glacé i, en traure fumet, li afegim els dos fulls de gelatina hidratats. Mesclem ràpidament i ho traiem del foc.

Ara preparem les tassetes. Jo en vaig comprar de les de cafè de plàstic que venen al Mercadona perquè no en tenia de cristall transparent. Ara, hauria quedat millor amb un bon vaixell de vidre, com ara una copa de martini... Bé, al que anàvem. Posem, amb l'ajuda d'una cullera, tres cullerades de la crema de nabius al fons de cada tassa i les deixem a la nevera durant una mitja hora perquè qualle.
Passat aquest temps, prepararem la gelatina amb els iogurts. Rehidratem dos fulls de gelatina com abans. En un cassó, posem mig gotet d'aigua mineral i els dos iogurts grecs amb quatre cullerades de sucre glacé. Quan trau fumet, hi afegim la gelatina i la mesclem bé. En aquest punt hem d'anar ben alerta que la mescla no bulla perquè el iogurt no faça grumolls. Ho separem del foc i repartim aquesta capa per les tassetes. Ho deixem novament reposar a la nevera durant durant una mitja hora.
Preparem ara la gelatina de caqui. El pelem i en passem la polpa per la batedora. La posem a escalfar i li afegim sis cullerades de sucre glacé. En estar ben calenta, li afegim dos nous fulls de gelatina rehidratats i els mesclem ràpidament. Repartim la darrera capa de gelatina i deixem reposar les tassetes a la nevera fins quasi el moment de servir.
Ara preparem les estrelles de xocolate. Posem un gotet de mistela a bullir en un cassó amb la rajola de xocolate feta miques. Quan estiga ben desfeta i amb un color ben lluent, col·loquem un tros de paper de forn sobre una safata i anem dibuixant estrelles per damunt. Col·loquem per sobre ametlles filetejades. Deixem la safata en un lloc fresc perquè quallen.
Al moment de servir el plat fem el següent: col·loquem la tasseta en un plat de cafè i li tirem per damunt un polsimet d'ametlles tallades a dauets. Al costat li posarem una estrella de xocolate i ja el podem presentar a taula.

Van quedar unes postres molt vistoses i el contrast de sabors (àcid dels nabius, dolcenc del iogurt i encara més dolç del caqui) era molt abellidor. Del xocolate no cal dir res més que "nyam!!!".

11 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Oh! La foto de la cullerada amb els colors és espectacular! Una combinació de sabors genial. Felicitats per a la recepta, que sense tast previ, et va quedar de luxe.

starbase ha dit...

Nyam està bé, però jo hi afegiria un 'Uau'.

Per completar, només :-P

TecnoXock ha dit...

Molts d'anys i bons!!!

Has vist quin present que me va dur el Santa Claus (i això que fou abans d'hora ja que na Kira ara ja ha complit 3 mesos!!)de Formentera. Si és que es un confit.

Company, que passis una bona sortida i entrada d'any i que els reis d'Orient siguin bons al·lots amb vosaltres!!!

Una abraçada forta.

Enric

Q ha dit...

Unes postres fantàstiques, Francesc! Es nota que poses estima i ofici a la cuina. No et van fer una mascletada d'homenatge en acabar de sopar? ;)
Una abraçada, xiquet!

Gemma ha dit...

Una proposta que m'encanta, vistosa i molt més lleugera que els torrons. No he fet mai confitura de caqui, però ha de quedar molt bé!

teresa ha dit...

Molt vistosa i molt suau per aquestos dies de tant de menjar.
Feliç Any Nou
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

Petita cuina ha dit...

Molt bona fila!!!

Me l'apunto a les pendents, una comvinació de sabors i colors molt bona.

Salut!

El cullerot Festuc ha dit...

Quin menú!!! espectacular tot! el rap té una pinta increible!! i aquetes postres el colofón final! :)
Petunets,
Eva.

Cuinagenerosa ha dit...

realment va ser un sopar espectacular, i com tu dius sempre, realment abellidor.
feliç entrada d'any per a tu i l'oreto, i fins aviat!

Fem un mos ha dit...

Un bon postra per refrescar els menjars d’aquets dies de festes.
Bon Any 2011

Francesc ha dit...

La cuina de l'Eri: la veritat és que la foto de la cullera amb els tres sabors queda molt vistosa. En boca era boníssim!!!

Starbase: Nyam uau!! ;D

Enric: na Kira és un bombonet!! Gràcies i molt d'anys!!

Queti: Hola!! No em van fer una "mascletà", però quasi rebentem de tant de menjar!!! La cuina (i tu ho saps molt bé) té un puntet d'estimació pel que fas i per qui ho fas. ;D

Gemma: el caqui té moltes possibilitats. Segur que tu encara li'n trobaràs de més bones. Salutacions

Teresa: moltes gràcies pel teu comentari. Feliç any nou!!

Petita Cuina: gràcies pel teu comentari. Ja em diràs si t'ha eixit bona. Salutacions.

El cullerot festuc: és que la Nit de Nadal és un moment important de les menjades de l'any i hi posem molt d'esment. Gràcies per passar-te per ací.

Manel: va ser molt abellidor, certament. ;D Bona entrada d'any també per a tu, estimat Manel.

Fem un mos: sí que desembafava una mica. I era molt lleuger. Salutacions