dimecres, 7 d’abril del 2010

GALETES AMB PANSES, ORELLANES I PINYA

Temps enrere, la Glòria, del blog amic "El cafè de nit" va preparar unes galetes boníssimes d'aspecte amb una recepta extreta del llibre "Us espero a taula", de la magnífica escriptora Gemma Lienas. Ja em va dir que eren molt bones i la veritat és que la primera de les voltes que les vaig fer no me'n va quedar cap de mostra. L'altre dia volia tornar a fer-ne per tal de dur-les a l'institut a l'esmorzar del departament. Com que volia fer-les una mica diferents, en vaig modificar la recepta original de la Gemma Lienas amb uns petits canvis i n'ixen unes altres galetes ben diferents. Les del llibre tenen un tast més suau.

GALETES AMB PANSES, ORELLANES I PINYA


INGREDIENTS:
60 g de panses sense pinyol

12 d'orellanes (tallades a bocinets molt petits)

50 g de pinya deshidratada (tallada a bocinets molt petits)

3 ous sencers

100 g de mantega

7 cullerades ben plenes de sucre

1 culleradeta (de les de cafè) ben plena de canella

200 g de farina

1 gotet de conyac

1/2 gotet d'aigua (si cal)


PREPARACIÓ:

El dia abans, posem en un llibrellet les panses, les orellanes i la pinya en remull amb el conyac i aigua fins que les cobrisca. Barregem la mantega tova (no desfeta) amb el sucre. Quan quede una pasta blanca, hi afegim la culleradeta sopera de canella. Ara és el moment d'afegir-hi els 3 ous batuts com per a fer una truita. Després hi abocarem les panses amb l’alcohol més la farina tamisada. Cal treballar molt la pasta (si queda massa líquida, hi afegirem una mica de farina). Folrem una plata de forn amb paper vegetal. Hi tirem micones de massa. Convé no fer-les massa grans perquè amb la cuita augmenten molt de volum (les primeres que vaig preparar se'm van quedar com a minipizzetes!!!). Ho posem molt amunt del forn i a forn suau, uns 175º, durant uns 18 minuts. Després, les posarem un moment a gratinar per enrossir les galetes. Heu d'anar vius de no descuidar-vos perquè no us passe com a mi que, una mica més, i se m'havien cremat!!!! Són boníssimes per acompanyar un cafenet.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Entre les panses, les orellanes i la pinya, han de quedar unes galetes molt bones! Segur que l'esmorzar al departament va ser tot un èxit ;)

La cuina vermella ha dit...

Aquestes galetes fan molta festa i són massa per a la carbassa!!!
Enhorabona, amic!

Unknown ha dit...

Si que en tenen bona pinta, aquestes borraxetes. El forn es a 175º a dalt i a baix, no?
Muas!

Fem un mos ha dit...

Quina pinta que tenen aquestes galetes, ara mateix me`n menjaria unes quantes
Petons

Q ha dit...

Francesc, has estat guardonat amb un premi. Entra al meu bloc i segueix el meme.
Molts besos!

Francesc ha dit...

Gemma: doncs sí!!! No en va quedar cap!!! Besades

Amics Vermells: doncs sí!! Ara, el mèrit és de la Gemma Lienas i de la Glòria. Muaquis!!!

Gemma: doncs sí. Però no alhora. Besades

Fem un mos: compte!! Aquestes galetes poden crear addicció!! Muac!!!

QuetiB: Un premi? Al més fartó de tots? Potser sí... Besades

Mercè ha dit...

Francesc, una variant molt bona! De ben segur que devien volar a la reunió de departament. ;)
Petons!

Francesc ha dit...

Mercè: se les van menjar en un tres i no res!! Besades. ;D

mercè ha dit...

Hola Francesc,vaig entrant a blogs que en josep i la gloria m'han anomenat sovint i per això sóc aqui.Ens vam conèixer a la darrera classe de la mireia carbó.Aquestes galetes certament les haig de fer, o provar o autoconvidar-me allà on les facin...la glòria en parla tan bé!...Espero seguir-vos d'aprop!A reveure.-Mercè-destapant cassoles.

Francesc ha dit...

Mercè: hola!!! Gràcies per la teua visita. Què bé ho vam passar l'Oreto i jo a la classe de la Mireia!!! Ara et visite al teu blog. Disculpa'm que no em recorde de tu. Sóc molt despistat. Estarem en contacte, però. Besades