dissabte, 13 de febrer del 2010

COCA DE PÉSOLS, CEBA I TONYINA

Avui ens abellia coca per a sopar i, això ha estat, una coca senzilleta i relativament barata. No ens n'ha quedat ni un bocí.

COCA DE PÉSOLS, CEBA I TONYINA

INGREDIENTS:
Massa de coca (vegeu-ne ací la recepta i el procés)
1 kg de ceba pelada
300 g de pésols congelats
200 g de tonyina en oli
1/2 (dels de vi) d'0li de Beneixama
1 ou
Sal
Pebre negre
PREPARACIÓ:
Primer de res, preparem la massa de la coca, l'estirem i la col·loquem a la safata de forn, prèviament folrada de paper de forn.
Posem a calfar-se el forn a 250 graus a dalt, a sota i amb el ventilador.
Posem l'oli a calfar en la paella. Pelem les cebes, les tallem a trossos, els salem i els hi fregim fins que queden dauradets i sense cremar-se. Alhora, posem els pésols congelats a bullir fins que queden cuits. Traiem la tonyina de l'oli i l'escorreguem del tot fins que no n'hi quede ni gota.
No ens hem de descuidar d'anar remenant la ceba perquè no es creme. En estar, la colem i fem que quede escorreguda del tot. L'aboquem en un llibrellet. Hi afegim els pésols i la tonyina. Mesclem tots els ingredients amb un cullerot de fusta. Batem l'ou i l'aboquem damunt dels pésols, la ceba i la tonyina. Mesclem tot ben mesclat perquè l'ou es repartesca bé per tot.
Amb l'ajuda del cullerot, repartim el recapte per damunt de la coca de manera que hi quede repartit uniformement. Molem una mica de pebre negre per damunt i ja està a punt per al forn.
N'abaixem la temperatura a 180 graus i enfornem la coca.
La hi col·locarem en el terç inferior del forn. L'anirem coent durant aproximadament mitja hora. De tota manera això depén de cada forn. Ha de quedar una massa cruixent i el recapte no massa sec.

12 comentaris:

Glòria ha dit...

Déu n'hi do de la feina que vau fer si no us en va quedar ni un trosset!. Encara que no m'estranya, amb la pinta que feia, poquet a poquet, liquidada!.

Assur ha dit...

Quina quantitat de bones -i gustoses- idees, Francesc, amb la massa d'aquesta coca! He de fer-la per veure si em surt, i és que el rent i jo no ens entenem massa. Ahir, de rent, en vaig comprar al forn, i auqesta tarda vull provar a veure si em surt.

Massitet ha dit...

Ostres! Mai havia sentit a parlar d'una coca amb pèsols... És ben suggerent, estimats!

Besets i fins ben prompte! ;-)

Núria ha dit...

Francesc, m'ha semblat molt original lo dels pèssols a la coca!! Però té una pinta boníssima, així que no m'extranya que no quedara ni un bocí.

Petons pels dos
Núria

maragda ha dit...

Una coca extraordinària! m'ha sorprès molt això dels pésols, no se m'hauria acudit mai posar-n'hi... no m'estranya que no durès nig segon.
Bestes!

Gemma ha dit...

No se m'hauria acudit mai posar-hi pèsols.... però a casa ens encanten, de manera que ho provaré ;)

GLÒRIA ha dit...

Aquesta setmana-ja em tocava!-tindré un forn d'última generació i això em permeterà de fer una coca inspirada en aquesta i quan dic "inspirada" vull dir més senzilla i més ràpida.
Bon profit Francesc!
I Oreto!

xaro ha dit...

Quina bona pensada posar pèsols a la coca!!!!!M'encanten els pèsols i segur que aviat la faig!!!!

Ptnts

Xavier ha dit...

Jo, amb aquest ingredients he vist fer pastissets salats... o siga que em puc imaginar el resultat... IMMILLORABLE!

Francesc ha dit...

Glòria: és que n'érem 6 a menjar-ne, per això va estar "relativament" fàcil. ;D

Enric: per al rent hi ha un truquet que em vaig assabentar l'altre dia: a l'aigua tèbia on el dissoldràs, l'has de mesclar amb cullera de fusta, així reacciona millor i la pasta lleva més. Espere que tingues sort amb les teues provatures.

Massitet, Núria, Maragda, Gemma i Xaro: a casa, la de pésols, ceba i tonyina és una coca de les que sempre se n'ha fet. És un ingredient no massa rar. D'aquest recapte n'hem fet panades (=crestes) tot afegint-hi ou dur a trossets al farcit.

GLÒRIA: un forn d'última generació, dius? Quina sort!!! Ja ens diràs què tal et va. I a veure si fas fotos de la teua coca que, fent-la tu, serà deliciosa. Besets

Xavier: ja em pensava que ningú coneixeria això dels pésols... Jo també n'he fet pastissets salats d'eixos. Salutacions

No tot són postres ha dit...

Hola, hola, m'encanten els pèsols però en recapte encara no n'he! fet mai, si tu assegures que no en va quedar ni un boci et copio la proposta

PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Dolça: prova-ho i ja em diràs el què. Crec que t'agradà, atés que t'agraden molt els pésols (com a mi). Salutacions