dijous, 21 de gener del 2010

HARRODS

Una de les sorpreses londinenques que vaig tindre va ser la visita als grans magatzems "Harrods". Ja me n'havien parlat i tothom explicava que s'hi pot trobar de tot. Se n'havien quedat curts!!! Els magatzems Harrods deixen, per comparació, en un lloc molt inferior qualssevol dels grans magatzems que tenim a casa nostra. No en diré noms, però segur que els encertaríeu.

Vam passar una bona part d'una de les vesprades tot visitant les distintes dependències de què consta. El luxe s'hi nota només d'entrar-hi: un porter vestit de lliurea que t'obri la porta, marbres, llums... i milers de turistes. Bé, això era sobretot a la planta baixa. Semblava que s'hi acabava el món. També és cert que ací hi havia la secció dels "records" de Harrods.
La part de les carns, dels peixos, dels tes... tot era preciós. I tota mena de productes. Fins i tot s'hi podia comprar un tall de carn i te'l preparaven torrat al moment i te'l menjaves. Hi havia carns i peixos de qualsevol banda del món, caviar, conserves increïbles i una presentació que resaltava les qualitats i l'aspecte de cada cosa. Per cert, a la zona dels dolços, xocolates i tes hi vam veure el té mes "barat" de l'establiment: a 5000 lliures el quilo!!!! Sí, no faig broma. Si l'hi venen a eixe preu és perquè algú se'l comprarà.

A les altres no hi havia eixa gentada i era més bo de passejar i tafanejar. Més luxe a tort i dret. I preus de tota mena. Però car. Tot era car, llevat de les ofertes. Com ara, els "púdings" nadalencs. Allà m'hi vaig poder comprar un pastís nadalenc d'eixos que mai no havia provat i què vam tastar en arribar a casa. Bo, però molt contundent. Cada trosset de púding deu tindre milers de calories.

5 comentaris:

Sara Maria ha dit...

Tant sorprenent com el Harrods és el KaDeWe de Berlín... Tenen fins a 2400 tipus diferents de salsitxes... I tenen fuet de Vic!

GLÒRIA ha dit...

Té raó la Sara Maria. El que passa. a parer meu, és que el KDW de Berlín no té el proposito del luxe descarat que presenta Harrods. A Harrods s'hi pot anar per les rebaixes perquè hi ha tota mena de gènere bo a preus molt retallats. La zona de mercat és, com tu dius, Francesc, fantàstica però jo torno a la Sara maria: Val la pena Berlín encara que només fora per KDW on a part la planta d'embotits d'arreu aquin més ben posat, hi ha una planta de diferents bars on hi trobes les més insòlites cerveses, vins de les terres germàniques i d'arreu del món i a més hi ha un immens menjador-self service on hi pots menjar bo i abundant -no gourmet- a reu raonable.
Un altra devessall de records gràcies a la paraula Harrods i a la teva escueta però encertada crònica.
Una abraçada!

josep ha dit...

Francesc,
Harrods és tot un món (per a rics, eh!). Hi ha coses que resulten increïbles (o immorals) com es la secció d'animals de companyia.
La secció d'alimentació (xarcuteria, peixateria, carns, fruites, delicatessen, etc) és realment sensacional i els productes estan exposats d'una manera acurada i atractiva al màxim.
Val la pena passejar per aquest "parc temàtic" que és Harrods.
Una abraçada

dospoals ha dit...

Quan vaig anar a Londres d'Erasmus era gener i era època de rebaixes. Jo no tenia ni idea que existia un Harrods, m'ho van dir les meues companyes de pis (dos companyes de la carrera, que ja és fort que ens posaren al mateix pis!). Em vaig quedar al·lucinat com tu.

Francesc ha dit...

Sara Maria i GLÒRIA: m'heu deixat ben parat amb això dels magatzems KaDeWe. No en sabia res. M'apunte la vostra suggerència per si mai anem a Berlin, un lloc que ens agradaria molt visitar.

Josep: no vaig veure la secció d'animals de companyia. És que Harrods és tan gran!!! Però vaja, per a comprar allà has d'anar-hi amb la butxaca ben plena. Els preus, tot i les rebaixes, són prohibitius per al meu nivell adquisitiu.

Josep Vicent: i com és que anant a un Erasmus, que se suposa que és per a aprendre bé l'idioma a tu et col·loquen a casa dues valencianes? Bé, supose que ja deu passar. Com a mínim vas poder visitar aquest monument del luxe més espatarrant i que, com diu l'amic Josep, pot arribar a ser "immoral".