dijous, 25 de juny del 2009

CORONA DE SALMÓ

Avui han vingut a casa a dinar part dels membres del Departament de Valencià de l'intitut on treballa Oreto: Carmen, Lídia, Pep i Francesca. El Joan i la Laura no han pogut vindre-hi. Quan Oreto m'ho va dir, que venien, me'n vaig alegrar molt, perquè són molt bona gent i als dos ens abellia rebre'ls a casa. També és veritat que volíem tornar-li a Pep la magnífica convidada que ens va fer a sa casa de Petrer, i aquesta era una bona avinentesa.
La idea de què els oferiríem com a plat principal me la va donar Oreto: "Per què no fas alguna cosa de salmo?" (ens agrada molt aquest peix). Dit i fet. Vaig modificar un plat que feia i que es diu "Terrina de salmó" i el vaig transformar en "Corona de salmó".

CORONA DE SALMÓ

Ingredients:
1 llom gran de salmó fresc sense escates ni pell
400 g de salmó fumat
Creïlles (=patates)
Formatge Camembert
Anet
1 bric petit de nata per a cuinar
4 ous
Pebre negre i blanc
Sal
2 iogurts grecs (no "Hacendado")
3 cullerades de maionesa "Hellmans"
1 llima
Mantega

PREPARACIÓ:
Encenem el forn només amb la part de baix a 200 graus de temperatura.
Untem un motlle en forma de corona amb mantega. En folrem el fons i les parets amb les llenques de salmó fumat. Agafem el salmó fresc i el tallem a llenques primes. Fem una primera capa de salmó fresc a la corona.
Pelem les creïlles, les tallem a rodanxes primes i les fregim en oli d'oliva fins que estiguen daurades.
Ara posem una altra capa de creïlles al motlle. Tallem trossets de formatge Camembert i en fem una altra capa.
En un pitxer aboquem els 4 ous, el bric de nata, un bon pessic d'anet, pebre blanc i negre i ho batem amb la batedora.
Amb aquesta mescla cobrim les primeres capes del motlle. Sobre això en posem una altra de creïlla i acabem amb una altra de salmó fresc fet a llenques. Sobre això, aboquem la resta de la mescla de nata i els altres ingredients i ho cobrim amb més llesques de salmó fumat.
Enfornem la corona de salmó i abaixem el foc a 150 graus. La hi courem durant aproximadament 1h i 15 minuts.
Deixem que es refrede. Es pot menjar tant freda com calenta.
Ara preparem la salsa. En un bol aboquem els dos iogurts grecs, la maonesa, un pessic d'anet, una mica de sal i el suc de mitja llima. Ho barregem tot amb unes varetes a mà i ja està. Servim la salsa en un bol petit a banda.

15 comentaris:

Marta ha dit...

Ja me'l menjaria, ja.

La cuina vermella ha dit...

Hola estimadíssims amics! Quina sort poder fruir d'un plat com aquest, a casa vostra i amb la vostra companyia! Em sembla un plat ideal, boníssim!
Molts petons.

Gemma ha dit...

Aquests pastissos són ideals, ho tenen tot: els pots fer amb antel·lació, es poden menjar freds o calents, d'entrant o d'acompanyament i, sobretot sobretot, són boníssims!
La salsa de iogurt grec amb l'anet picat ha de combinar molt bé amb el salmó i queda un plat molt mediterrani.
Per cert, per què no pot ser Hacendado el iogrut? :)

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Cucu!! penso com la Gemma, m´agrada aquest pastís salat perquè es pot fer amb antelació i és bo igual, m´apunto la recepta i segur que cau aquest estiu per algun sopar d´amics...

Francesc ha dit...

Marta: era bo. Salutacions, guapa ;D

Amics Vermells: Gràcies pel vostre comentari. A mi també m'agradaria molt cuinar per a vosaltres.

Gemma: Hi tens tota la raó. A més, a l'estiu abelleixen plats fresquets. Per què no "Hacendaño"? Els de la marca "Danone" són infinitament superiors i la textura i el sabor que li donen són fantàstics. Els de la marca del Mercadona no resulten tan bons i tendeixen a aigualir la salsa una vegada preparada. Salutacions.

Gemma ha dit...

Je je je... el meu germà treballa a Griego de Danone (bé, ara l'han peassat a petit Susise) i el teu comentari li encantarà :)

Pepin ha dit...

Francesc, jo mai hi fet una corona d'aquest estil. La que ens presentes te molt bona pita. Segurament aquest estiu la provaré.

Salut,
Pepin

rafajul ha dit...

Ostres tu! QUIN ÀPAT!

Núria ha dit...

Francesc i Oreto, heu de ser uns anfritrions perfectes, preocupats sempre pels vostres convidats...Però a més heu preparat una corona fantàstica...Els ingredients són boníssim, i això ha de quedar fabulós...


Petonets
Núria

RUBEN ha dit...

Manel! Boníssims aquest pastís, la recepta queda apunta. Pel que fa al mini-debat DANONE-HACENDADO jo també penso que la qualitat dels iogurts dels DANONE fins el moment no l'ha superat cap altra marca...
Podeu fer una prova, remeneu amb la cullereta un iogurt natural DANONE i un altre natural de l'HACENDADO, veureu que la textura és completament diferent...
Una abraçada

Mai ha dit...

Seguríssim els va encantar, doncs és un a d´aquelles coses que a l´estiu venen molt de gust i sobre tot si els agrada el salmó tens la taula assegurada , de fet la pinta quew tenia la corona era de menjarse-la sense dir ni piu .
Gràcies per la informació dels iogurts, jo no en sóc massa de mercadona però en sento parlar a tothom tant i tant bé ....
una abraçada

Francesca ha dit...

Em va encantar el dinar. Moltes gràcies per ser tan hospitalaris, amables, simpàtics...per ser com sou. Una besada molt forta!!!!
Ja publicaré al meu bloc les fotos d'aquell dia i, amb el teu permís, hi enllaçaré la recepta.

Em va venir molt bé l'eixida, en tornar estava com una bassa d'oli.
Francesca

Francesc ha dit...

Gemma: ;D

Pepin: és laboriosa de fer, però molt fàcil. Si la fas, ja ens ho contaràs, eh? ;D

Rafa: va eixir quasi tot bé. També vaig preparar un paté que no va quedar massa bo.

Núria: hola guapa!! Sempre que convidem algú a casa intentem que se senta com a casa seua, sobretot si són gent amiga, com era el cas. Besades

Ruben: coincidesc amb tot el que hi dius. Salutacions

Mai: això mateix. El salmó és un peix que m'agrada moltíssim i sembla que als convidats també els hi va agradar.

Francesca: estic content que t'ho passares bé. Era el que preteníem i, també, "segrestar-te" una mica de l'estudi per tal que et deixondires una mica. Besades

Oreto Doménech ha dit...

Com comprendreu, així no hi ha qui tinga un cos Danone, ni tan sols Hacendado. Haurem de fer-nos de la secta del Gaspatxo ràpidament, eh Francesc?? :-D
Una abraçada a tots i totes!

Mercè ha dit...

Francesc, aquesta corona és digne d'un gran àpat! Que bonica que t'ha quedat! (I de ben segur que boníssima!!)
A casa, la faríem amb els de la Fageda, molt bons i de la terra! ;)
Petons!