divendres, 3 d’agost del 2007

ELS VALENCIANS NO TENIM REI


Darrerament s'ha armat un gran enrenou amb la famosa caricatura dels prínceps en aquella revista d'humor. N'hem pogut sentir de tots els colors, tant a favor (moltes) com en contra (poques).
Una vegada passada la febrada, se m'ha acudit reflexionar sobre el paper que té avui dia la monarquia en un estat aparentment democràtic com el que tenim/patim.
Primer de tot: la casa reial dels Borbons actual és l'hereva directa del genocida Felip VÉ que al segle XVIII quasi ens fa desaparèixer del món.
En segon lloc: la casa reial actual no ha estat elegida democràticament per ningú. Va ser imposada per un dictador sanguinari al qual el mateix Borbó en cap fa jurar fidelitat (enlloc no he sentit que n'haja demanat disculpes).
En tercer lloc: la reialesa ens costa molts diners i ningú no ens diu ni perquè ni en què se'ls gasten.
En quart lloc: gaudeixen d'un estatus i uns privilegis insultants per a la majoria dels treballadors i treballadores.
En cinquè lloc: de què ens aprofiten? Quin servei fan, a banda d'omplir les revistes del cor (o l'entrecuix, si molt convé)? Algú sap de què treballen?
Per tot plegat, i d'altres arguments que no vénen al cas, pense que els valencians no tenim reis ni en volem. L'actual casa reial és per a mi com un luxe caríssim que no té sentit en un règim democràtic.
Els diners que ens costa eixa antigalla obsoleta, millor gastar-los en hospitals, escoles, centres de dia per a majors, parcs, jardins, carreteres, repoblació forestal o qualsevol altra necessitat social.
Qui vulga eixos "luxes" que se'ls pague.
De la mateixa manera que a la declaració de la renda hi ha una casella per contribuir a finalitats socials o l'església, per què no una altra on cadascú subvencione, si vol, tota la borbonalla?
Visca la República Social Valenciana!

1 comentari:

Teresa ha dit...

Ja sé d'on t'ha eixit el tema... com et llija Miguel... jajaja.

Ara va de bo: el pitjor del cas és que encara que no estiguera la monarquia els diners continuarien sense usar-se per al que s'haurien d'usar i, simplement, servirien per omplir altres butxaques.

Visca la República! :-)