divendres, 10 de gener del 2014

ENTRANTS DE GULES I DE BOLETS JAPONESOS

Els dies de Nadal donen per a molt a l'hora de cuinar, entre d'altres, uns entrants que siguen fàcils i bons. Aquests que us presente ara van resultar molt gustosos i hi vam poder aprofitar altres ingredients que teníem preparats prèviament.

ENTRANTS DE GULES I BOLETS JAPONESOS

INGREDIENTS:
Mini vol-au-vents
1 flascó de "gules"
1 potet de bolets nameko 
4 cullerades soperes de maonesa Hellmans
1 cullerada de mostassa
2 cebes de Figueres xicotetes  
2 pomes petites  
1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama  
1 puntada de canella de Ca Manolo  
1 puntada de pebre negre

PREPARACIÓ: 
Tallem les cebes a trossets menuts. En una paella antiadherent posem les dues cullerades d'oli d'oliva i hi sofregim la ceba, amb una mica de sal, fins que estiga daurada.
Mentrestant, ratllem les pomes pelades amb un rall. Les afegim a la paella i continuem sofregint tot plegant durant uns minuts. 
Quan ja estiga quasi fet i la poma i la ceba s'hagen confitat, hi afegirem la canella, el pebre negre i el vinagre. Sofregirem ara, tot plegat, a foc viu durant uns tres minuts sense parar de remenar. En estar, ho deixem que es refrede.
Una vegada la mescla de ceba i poma està ben freda, és el moment de farcir els vol-au-vents. Els omplirem de ceba i poma unes tres quartes parts. 
Passem per la paella els bolets amb una cullerada d'oli d'oliva i els hi deixem fins que estiguen cuits (uns tres o quatre minuts). 
A cada mini vol-au-vent hi posarem tres o quatre bolets nameko.
Ara prepararem els altres vol-au-vents. En un bol posem la maonesa i la mostassa i mesclem tots dos ingredients fins que tinga un aspecte homogeni. Omplim cada vol-au-vent amb la mescla anterior. Al damunt col·loquem una mica de "gules" ben escorregudes i ja està.
Tots dos entrants queden molt vistosos i gustosos i, a més, són molt fàcils de preparar.

5 comentaris:

  1. Han de quedar boníssims, tots dos.
    La poma i la ceba han de fer un sofregit molt dolç. I la combinació de les gules amb la mostassa queda molt bé.

    ResponElimina
  2. Un entrants molt fàcils i bons Ummm , queden anotats es que soc edicte als petits mos Una abraçada

    ResponElimina
  3. uns aperitius boníssims, sigui per Nadal o per qualsevol altra data que vulguem!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. El de mançana i bolets m'ha robat el cor, quin entrant més bo! Me l'apunto. Petons.

    ResponElimina
  5. Bones receptes, en prenc nota !

    Una salutació,
    Www.unestapes.blogspot.com

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!