El xocolate és una de les llepolies que més m'agraden i, sempre que puc, faig aquelles receptes que veig "factibles". Aquesta, de tot d'una que la vaig veure, vaig pensar que l'havia de fer. La vaig trobar al número 1 de la revista "Whole Kitchen". Em feia molta curiositat el fet que duguera cervesa entre els seus ingredients. També és veritat que trobar la recepta em va permetre conèixer una marca de cuina que ven uns motlles boníssims per tal de fer dolços, la "Nordic Ware", i me n'he comprat uns quants. Espere anar usant-los per fer molts més pastissos d'aquestos i d'altres. Per cert que la paraula "bundt" és l'adaptació anglesa de l'alemanya "bund". El pastís el vaig dur per a final de curs al departament i hi va tindre tant d'èxit que no en van deixar ni un bocí!!!
GUINNESS STOUT CHOCOLATE BUNDT CAKE
INGREDIENTS:
260 ml cervesa negra Guinness stout
250 g mantega
75 g cacau en pols (vaig utilitzar el cacau pur de la marca "Valor")
400 g sucre
140 ml. de nata per a cuinar (a la recepta original duu "Sour Cream" (crema agra)*)
2 ous
1 cdta de vainilla en pols
1 / 2 cdta de sal
250 g. farina per a rebosteria
2'5 cdtes. de bicarbonat
Per a la cobertura:
PREPARACIÓ:
En un altre bol, posem la mescla de nata i suc de llimó, els ous i la vainilla en pols i ho barregem, amb un batedor manual, fins que ens quede una barreja uniforme, a continuació afegim el contingut de l'olla, la cervesa amb la mantega, i ho barregem novament fins a integrar bé ambdues barreges.
Una vegada tenim la barreja líquida acabada, la hi anem incorporant als ingredients secs i amb un batedor de varetes ho barregem enèrgicament fins aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, quedarà bastant líquida, però no us espanteu, és així. Després, solidifica i mostra una textura sucosa i humida magnifica.
Fonem la mantega i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina "pintem" el motlle per tots els racons. En una tasseta, mesclem la farina amb el cacau en pols (així ens evitem que, en desemmotllar el dolç ens hi apareguen taquetes blanques). Amb l'ajuda d'un colador fi, empolvorem bé el motlle per tota la superfície interior.
Passem la massa al motlle ben greixat i empolvorat i l'introduïm al forn, prèviament escalfat a 180º C, durant 1 hora aproximadament o fins que el punxem i veiem que ix net.
Un cop transcorregut el temps, el traiem i el deixem refredar en el motlle durant uns 15 minuts, després ho desmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.
Ara preparem la cobertura: posem en una cassoleta la nata, la mantega i el xocolate i l'anem desfent a foc lent sense que se'ns creme.
En estar tot mesclat de manera homogènia, l'anem abocant per damunt del bescuit i deixem que s'acabe de refredar sobre la reixeta.
Quan ha pasat un temps, el col·loquem sobre un plat i ja està.
250 g mantega
75 g cacau en pols (vaig utilitzar el cacau pur de la marca "Valor")
400 g sucre
140 ml. de nata per a cuinar (a la recepta original duu "Sour Cream" (crema agra)*)
2 ous
1 cdta de vainilla en pols
1 / 2 cdta de sal
250 g. farina per a rebosteria
2'5 cdtes. de bicarbonat
Per a la cobertura:
60 ml de nata
20 g de mantega
125 g de xocolate "Valor" de cobertura
Per a greixar el motlle:
50 g de mantega fosa
50 g de farina
50 g de cacau en pols
20 g de mantega
125 g de xocolate "Valor" de cobertura
Per a greixar el motlle:
50 g de mantega fosa
50 g de farina
50 g de cacau en pols
*Sour Cream: Si no trobes Sour Cream, pots substituir-la per un iogurt cremós o Crème Fraîche, o també pots posar una mica de nata per muntar amb 1 cdta de suc llimó, com vaig fer jo.
PREPARACIÓ:
Posem en un got els 140 ml de nata per a cuinar amb una culleradeta de suc de llimó i ho mesclem. Ho reservem.
Posem en una cassoleta la cervesa a escalfar a foc mig, sense que arribe a bullir. Quan estiga calenta, hi afegim la mantega tallada a trossos i ho anem movent fins que la mantega es fonga completament, ho retirem del foc i ho reservem.
En un bol posem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho barregem fins que queden ben lligats tots els ingredients i d'un color uniforme.En un altre bol, posem la mescla de nata i suc de llimó, els ous i la vainilla en pols i ho barregem, amb un batedor manual, fins que ens quede una barreja uniforme, a continuació afegim el contingut de l'olla, la cervesa amb la mantega, i ho barregem novament fins a integrar bé ambdues barreges.
Una vegada tenim la barreja líquida acabada, la hi anem incorporant als ingredients secs i amb un batedor de varetes ho barregem enèrgicament fins aconseguir una massa uniforme i sense grumolls, quedarà bastant líquida, però no us espanteu, és així. Després, solidifica i mostra una textura sucosa i humida magnifica.
Fonem la mantega i amb l'ajuda d'un pinzell de cuina "pintem" el motlle per tots els racons. En una tasseta, mesclem la farina amb el cacau en pols (així ens evitem que, en desemmotllar el dolç ens hi apareguen taquetes blanques). Amb l'ajuda d'un colador fi, empolvorem bé el motlle per tota la superfície interior.
Passem la massa al motlle ben greixat i empolvorat i l'introduïm al forn, prèviament escalfat a 180º C, durant 1 hora aproximadament o fins que el punxem i veiem que ix net.
Un cop transcorregut el temps, el traiem i el deixem refredar en el motlle durant uns 15 minuts, després ho desmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta.
Ara preparem la cobertura: posem en una cassoleta la nata, la mantega i el xocolate i l'anem desfent a foc lent sense que se'ns creme.
En estar tot mesclat de manera homogènia, l'anem abocant per damunt del bescuit i deixem que s'acabe de refredar sobre la reixeta.
Quan ha pasat un temps, el col·loquem sobre un plat i ja està.
Jo sóc una de les xoco addictes i aquest pastís faria les meves delícies segur! M'apunto la recepta que també tinc curiositat per això de la cervesa!!!!
ResponEliminaapa, com devíes disfrutar, de la manera que t'agrada la xocolata!!!
ResponEliminaTinc molta curiositat per probar lo de la cervesa... i aquest pastís amb eixe xocolate... ummm per morirse de gust.
ResponEliminaBessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
Espero que el final de curs hagi anat molt bé, segura que amb aquest pastís tan rebò tothom va marxar amb un sabor dolcet de boca. La xocolata també és la meva perdició! Jeje! Tot i que no n'hauria de menjar massa...
ResponEliminaPetons!
Anna
es-pec-ta-cu-lar!! I amb cervesa!! :OOOO ualas.
ResponEliminaLa cuina de l'Eri: segur que t'agradarà si el prepares
ResponEliminaManel: vaig veure-hi el paradís!!!
Teresa: és una passada de pastís!!!
La taula d'en Bernat: què faríem sense la xocolata? Veritat?
Starbase: per a morir-se de gust!
Tenc unes ganes de provar de fer aquest pastís? M'encanta la xocolata, i fa una pinta...
ResponEliminaEncara no l'he fet mai, aquest pastís. Un dia d'aquests m'animaré, amb la teva recepta.
ResponElimina