dissabte, 9 de juliol del 2011

AMANIDA ESTIUENCA 2

L'estiu sempre fa abellidores les amanides i no cal complicar-se massa el cap per a fer-ne de ben refrescants. Aquesta és una mica d'aprofitament dels ingredients que hi havia per la nevera en eixe moment.

AMANIDA ESTIUENCA 2

INGREDIENTS:
2 tomates valencianes madures
2 alvocats
1 potet de formatge feta
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Tallem les tomates a llenques i les anem col·locant a la part externa de la safata. Tallem l'alvocat amb un ganivet de plàstic o de ceràmica (així no s'ennegreix tant com si el tallem amb un de metàl·lic). El posem al centre de la safata.

Traiem el formatge del pot i l'escorreguem. L'anem col·locant per damunt de l'amanida. Agafem la sal i l'oli i amanim. I ja està.
Convé usar els ingredients fresquets de la nevera. Així es pot combatre millor la calor de l'estiu i l'amanida abelleix més.

13 comentaris:

  1. Jo la puc fer amb Tomàquets del benac i oli de Siurana, la resta igual, i segur que també quedarà boníssima!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Glòria: Entre tu i la Dolça quina propaganda que feu dels productes de la terra, eh?. Ben fet!. A mi, em va bé qualsevol de les dues propostes!

    ResponElimina
  3. Prova la següent combinació a vore que et sembla. A nosaltres ens agrada molt: Pasta cuita (jo pose tulipans de colors), meló, un panet de formatge fresc, anxoves, tàpenes, pinyonets, oli i sal. És molt refrescant i està de cine. A vore què més li posaries tú. Potser julivert, o rúcula...

    ResponElimina
  4. Ei!
    Feia temps que no us feia una visiteta!

    Quin gust retrobar-vos amb receptes fresquetes per a l'estiu. Mai no he posat l'alvocat així en una amanida. M'ho anote, per a la pròxima!

    Salut!

    ResponElimina
  5. Dolça: segur que els teus tomàquets i l'oli que uses també la fan ben bona.

    Glòria: sóc un pocatraça! No sé com he fet que no podia publicar el teu comentari si no el copiava directament. Pel que m'hi dius, trobe que cal que fem propaganda d'aquells productes de qualitat que es fan a casa nostra. Jo en faig molta de l'oli de Beneixama perquè és un oli d'una qualitat boníssima i m'agrada que es conega.

    Maria José: aquesta amanida tan bona que proposes l'haig de preparar. Ha de ser boníssima!! Gràcies pel teu comentari

    ResponElimina
  6. Quan els ingredients són frescos, de primera, no calen gaire coses per a fer d'una amanida un gran plat.
    Amb aquestes calors, ve molt de gust.
    Salut!

    ResponElimina
  7. La combinació de tomàquet, alvocat i formatge és una de les meves preferides. La preparo tot sovint afegint-hi algunes olives negres!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  8. Xavier: si la fas, ja em diràs què te'n sembla.

    Els fogons del pare: hi tens tota la raó.

    La taula d'en Bernat: m'apunte el suggeriment de les olives negres. Ha de ser molt saborós. Gràcies

    ResponElimina
  9. Francesc; Les amanides d'estiu, són de poca feina i força refrescants¡¡
    Que vagi de gust Francesc¡¡ :-D

    ResponElimina
  10. Francesc,
    Una amanida realment deliciosa i refrescant, molt apropiada per combatre les calors estiuenques.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Si al gust es tan bó com la presentació,molt bé!!!!!

    ResponElimina
  12. JosepB: Gràcies pel teu comentari.

    Josep: ai, les calors!! Hi tens tota la raó!!!

    Teresa: ;D

    Anònim: gràcies!!!

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!