dimarts, 28 de juny del 2011

GASPATXO DE PERA I REMOLATXA

Fa un temps vam anar la bona amiga Queti i jo a un taller de cuina a València que organitzava la casa Montesa. Allà vaig aprendre a preparar un munt de gaspatxos estiuencs diversos i molt saborosos. Fa uns dies vaig preparar-ne un, el que ara us presente amb la recepta original. Com sempre, us hi marcaré alguna variació.

GASPATXO DE PERA I REMOLATXA

INGREDIENTS:
(per a 4 persones)
2 peres conferència
3 unitats remolatxa cuita (de la que comprem envasada amb plàstic)
6 unitats tomates de la pera o canaris madurs
1 ceba
1/2 all (no n'hi vaig posar)
1 pebre verd italià
1/2 cogombre (opcional)
Cs oli d'oliva verge (bona cosa) (el meu era, com no podia ser d'una altra manera, de Beneixama).
Cs vinagre balsàmic
Cs sal
1 got d'aigua mineral ben freda (la recepta original no en duia)
1 ratlladura de llimó (per decorar, l'original no en duia)

PREPARACIÓ:
Rentem ben rentats tots els ingredients. Pelem les tomates, les remolatxes, el cogombre, la ceba i ho fem tot a trossets. Ho posem al got triturador o ho passem per la batedora. En estar, hi afegim el vinagre i l'oli de Beneixama (4 cullerades bones) i ho tornem a batre tot. Passem el resultat pel colador xinès i hi afegim l'aigua mineral ben freda. Sol quedar espesset. Ratllem un llimó i col·loquem una mica (poca, que té molt d'aroma i sabor) de la ratlladura sobre el plat i ja està.

Resulta un gaspatxo molt saborós i diferent del típic de l'estiu. No hi vaig trobar a faltar l'all cru, però recorde que a l'original no li anava gens malament.

11 comentaris:

  1. Hola,
    Què bons i sans que són per ara a l'estiu!
    Aquests que proposses és molt original y gustós! El farem.
    Petons

    ResponElimina
  2. Francesc,
    aquest gaspatxo agradà molt a casa. Resulta suau, gustós i, com tots, molt refrescant (i fa ja una caloooooor...!!). Ahir, tafanejant per la xarxa, vaig veure uns cursos interessants per l'estiu. T'hi apuntes?
    Besets

    ResponElimina
  3. Que bo i original!!! Me l'apunto!!! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  4. Aquests gaspatxos són fantàstics. Crec que tinc de tot per a fer-ne. ole!

    :)

    ResponElimina
  5. Un gaspatxo diferent, sa, fresquet... perfecte!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Ei, jo també el vaig fer seguint la recepta de la Queti :)
    I tampoc hi vaig posar all cru, que a casa no ens agrada gaire... La decoració amb la pell de llimona queda molt bé, vesteix el plat de festa a part de fer-lo encara més refrescant.

    ResponElimina
  7. Un gaspatxo sensacional i refrescant, cosa que ens convé molt aquests dies.

    ResponElimina
  8. Aquestes sopetes fresques vénen tan de gust amb la calor... I la teva proposta anirà molt bé per variar, a casa ja comencem a avorrir el gaspatxo tradicional, el faig a tothora!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  9. Francesc,
    Em sembla molt original i fresquet ha de passar cla mar de bé. Queda anotat.

    ResponElimina
  10. La cuina de l'Eri: és una proposta "copiada" d'un curs de cuina i m'ha eixit bastant semblant a l'original.

    Queti: a casa també va tindre molt d'èxit. Quina sort poder compartir aquell curset, veritat?

    El cullerot festuc, Starbase i Dolça, Josep, La taula d'en Bernat, Els fogons del pare: vos el recomane, té un saboret molt interessant.

    Gemma: això de la ratlladura de la llima té el seu què. Com tu dius, li dóna un toc molt refrescant.

    ResponElimina
  11. Un gaspatxo diferent i molt refrescant, amb un color impressionant
    Una abraçada

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!