Avui "tocava" fer una amanida per tal de participar en "La recepta del 15" d'aquest més que promouen els amics de "Els fogons de la Bordeta" i els de "Xocolata desfeta". Com que la proposta anava d'amanides, n'he inventat una de ben estiuenca.
AMANIDA ESTIUENCA
1 tomata valenciana d'amanida (ni molt madura ni massa verda)
150 g de dacsa dolça
1 pessic d'encisams diversos (batàvia verda, batàvia roja, lollo rosso)
Brots d'espinacs
Brots de ruca
1 bola de mozzarella fresca
1 pessic de formatge feta
1 pessic de panses sense pinyol
1 pessic de pinyons
Per a la vinagreta:
1 cullerada de mostassa de Dijon a l'antiga
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 cullerada d'aigua
1 colpet de ceba en pols
PREPARACIÓ:
Comencem per tallar la tomata valenciana a grills i els disposem al voltant del plat. Al mig, hi col·locarem un pessic de lletugues diverses, els brots d'espinacs i la ruca. Per les vores de la tomata, hi repartim la dacsa de manera uniforme. Posem trossets de formatge feta per damunt de la tomata. Tallem la mozzarella a rodanxes i la col·loquem sobre el centre de l'amanida. Aboquem per damunt les panses i els pinyons.
Ara preparem la vinagreta: en un gotet posem la mostassa i la culleradeta de ceba en pols i la mesclem bé. Hi afegim l'oli i remenem bé fins que es mesclen els ingredients. Per tal de suavitzar la vinagreta, hi afegim una cullerada d'aigua i continuem remenant fins que emulsione.
En estar, la repartim per damunt de la mozzarella, la tomata i la resta d'ingredients. I ja està.
En estar, la repartim per damunt de la mozzarella, la tomata i la resta d'ingredients. I ja està.
Francesc, has fet un gran invent!! Quina bona pinta, amb tot el que porta ha de ser una delícia!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Una abraçada,
Sandra
Si té de tot aquesta amanida!! Molt d'estiu, i molt sana!! Petons
ResponEliminaUna amanida molt sana i molt bona.
ResponEliminaPetons.
Belén.
Francesc,
ResponEliminales amanides m'agraden totes. Si duen tomata valenciana (que ja està ben bona i a bon preu), de segur que estan delicioses... i amb la vinagreta, el formatget i el mim amb què la prepares, la teua és de matrícula!
Un bes
Molt bona! d'aquestes que sempre et venen bé!
ResponEliminaUmmm quina delícia, amb tot aquests ingredients
ResponEliminaUna abraçada
Quina presentació més bona! Sempre apeteix una amanida així i fresqueta.
ResponEliminaPetons
Hola Francesc!
ResponEliminaUna amanideta molt fresqueta i apetitosa. No sabia que del blat de moro en diguéssiu dasca. Sempre aprenc algun mot nou amb el teu blog...
La vinagreta de mostassa, me l'anota. Em sembla que ara mateix la vaig a provar amb l'amanida que m'espera per dinar!
Petons!
Anna
Una amanida ben variada i acolorida, i molt ben posada. Amb aquesta vinagreta tan gustosa ha de quedar boníssima!
ResponEliminaSandra: moltes gràcies!! Era gustoseta, sí.
ResponEliminaEri: és una amanida molt calòrica, però saborosa.
Belén: gràcies per visitar el meu blog!! Ara em mire el teu.
Queti: tu sempre tan bona amiga! ;))
Taller de cuina: moltes gràcies!!
Sion: era mooolt bona, però no de règim! ;)
Sílvia: moltes gràcies, de veritat!
Anna: sí, al blat de moro o moresc la majoria de valencians li diem "dacsa", però també "panís". El català nostre és tan ric! Tots aprenem dels blogs, veritat?
Gemma: la vinagreta era sorprenentment gustosa. Salutacions
Visca l'amanida!!
ResponEliminaAra a l'estiu son ideals per la varietat i la frescor.
Josep: gràcies, amic!!
ResponElimina