El post-Nadal i Reis sol donar lloc a improvisacions saboroses amb totes les coses bones que sempre queden pels racons. Cada any em promet a mi mateix que no compraré tantes coses, però caic en el mateix: "I si no n'hi ha prou de...". El resultat és que hi ha aliments que poden fer-se malbé i a mi no m'agrada tirar el menjar. Així doncs, "la imaginació al poder!!"
TRENA DE PASTA FULLOSA AMB FOIE, DÀTILS I FORMATGE
INGREDIENTS:
1 base de pasta fullosa
2 cebes de Figueres
8 dàtils confitats sense pinyol
1 bloc de foie trufat de 150g
3 tallades de formatge de cabra
4 cullerades de formatge per a gratinar
1/4 de taronja confitada
Pebre negre coent
1 ou batut
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se el forn a 200ºC a dalt, a sota i amb aire.
Fem uns talls a la base de pasta full de manera que, posteriorment, en puguem fer una trena. La pintem amb ou batut.
Pelem les cebes, les tallem a plomes i les sofregim a foc molt lent en una paella amb l'oli d'oliva.
Tallem els dàtils a trossos molt menuts i els afegirem a la ceba quan aquesta estiga ja feta una melmelada.
Aproximadament una mitja hora a foc baixet sense deixar de remenar. Quan els dàtils i la ceba hagen estat sofregint-se junts durant uns cinc minuts, els traiem de la paella i ho reservem.
Quan estiga tebi, ho repartim per damunt de la pasta full.
Tallem el bloc de foie trufat a llenques primes i el repartim per damunt.
Esguellem les tallades de formatge de cabra i les distribuïm de manera que cobrisquen tota la superfície. Empolsinem amb una mica de pebre negre.
Tapem el farciment amb les tires de pasta fullosa tot fent-ne una trena i la pintem amb l'ou batut.
Cobrim generosament la superfície amb formatge per a gratinar.
Tallem el quart de taronja confitada a llenques ben fines i les distribuïm per la superfície.
Enfornem la trena a un terç de l'altura del forn i n'abaixem la temperatura a 180ºC. Coem la trena amb la funció de sota i amb l'aire durant uns 30-40 minuts, tot depenent del forn de cadascú. Ha de quedar daurada i sense cremalls.
En estar cuita, la traiem del forn i deixem que s'entèbie. Llavors, ja ens la podem menjar. Està boníssima!!
Fas unes trenes de pasta de full impressionants! Quina varietat de combinacions!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Olga
Senzillament...boníssima Francesc!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
ResponEliminaFrancesc; Quina combinació més entretinguda de ingredients en aquesta trena tant i tant ben farcida i també tant explicada.
Salutacions Francesc¡¡ :O)