Que se'ns faça malbé a casa el menjar quan hi ha molta cosa encetada pot passar. Aquesta corona de pasta fullosa és una bona manera de "reciclar" totes eixes restes de coses bones que pul·lulen pel frigorífic els dies de Nadal i Cap d'Any!!
CORONA DE PASTA FULLOSA
AMB CEBA CARAMEL·LITZADA,
PATÉS I FORMATGES
AMB CEBA CARAMEL·LITZADA,
PATÉS I FORMATGES
INGREDIENTS:
2 bases de pasta fullosa
2 cebes de figueres
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
3 cullerades soperes de sucre moré
1 cullerada sopera de mel
1/2 got (dels de vi) d'aigua mineral o filtrada
100 g de rovellons de pot
Pebre negre
Patés (al pebre negre, de campanya, foie...)
Formatge de cabra
Formatge Brie
Formatge ratllat sense lactosa
Llavors de lli
1 ou batut
Sal
PREPARACIÓ:
Escalfem el forn a 250 graus a dalt, a sota i amb l'aire.
Posem una de les bases de pasta full sobre la safata del forn i li'n tallem un redolí al centre. Pintem tota la superfície amb ou batut.
Pelem les cebes i les tallem a plomes fines. Posem dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama en una paella antiadherent i hi aboquem la ceba, un polsim de sal, i l'anem sofregint a foc viu al principi i, després, a foc molt suau durant almenys una mitja hora. A cada cert temps, li anem afegint a cullerades el mig gotet d'aigua mineral per tal que la ceba vaja estovant-se i agafant una textura de melmelada. Quan ja està en eixe punt, hi afegim el sucre i la mel i continuem remenant fins que tot es reduïsca a una melmelada de ceba de color marró suau.
Repartim la melmelada de ceba sobre tota placa de pasta fullosa. Li posem una mica de pebre negre.
Tallem a trossets els patés i els formatges i els col·loquem tot al voltant de la corona.
Agafem l'altra base de pasta fullosa i li fem un forat al centre una mica més petit que l'anterior.
Amb cura la col·loquem sobre el farciment i anem unint tots dos cercles de manera que no queden vores per segellar. Pintem la corona per totes bandes amb ou batut. Dels dos cercles que hem retallat de pasta full, en fem unes fulles i les col·loquem sobre la corona com vulguem.
Entre els espais de les fulles, posem llavoretes de lli i formatge ratllat.
Enfornem la corona i, passats cinc minuts, n'abaixem la temperatura a 180 graus i continuem coent-la fins que tinga un aspecte daurat i cruixent.
Llavors, la col·loquem en una plata de servir i a gaudir-ne bona cosa. Està boníssima i no perd gens una vegada freda.
Una corona deliciosa i molt ben presentada i decorada. Queda apuntada. Bon any!
ResponEliminaUUuuuaauuuuu!!! Quina corona tan espectacular! I que bona ha de ser......
ResponEliminaPetons i....molt bon any!!!
Olga
Que bona Aquesta corona UMMMM, queda anotada!!!
ResponEliminaUna abraçada i Bon Any
Traint els meus principis republicans, he començat a fer la corona. Ja et diré com ha eixit.
ResponEliminaUna recepta d'aprofitament també pot ser pecat, veritat????
ResponEliminaPtnts
Glòria