L'altre dia havia de fer un pastís a l'institut per tal de celebrar que acabàvem el curs. Vaig versionar un altre pastís de xocolate que havia fet poc temps abans, però un terç més gran que l'anterior i amb l'afegitó de la melmelada que li va donar un sabor i una textura boníssima!! Recorda la Sacher Torte, però en versió casolana i facileta. No en van deixar ni un bocí!!
PASTÍS DE XOCOLATE
AMB MELMELADA D'ALBERCOC
INGREDIENTS:
- 450g de galetes tipus "Príncipe" (les meues eren del Consum)
- 5 ous grans
- 300 ml de llet descremada (sense lactosa)
- 180g de sucre
- 5 cullerades soperes de cacau Valor 0% greix
- 225 ml d'oli de gira-sol
- 1 i 1/2 sobre d'impulsor Royal
- 1 pot de melmelada d'albercoc light "Hacendado"
- 1 pot de melmelada d'albercoc light "Hacendado"
Per a la cobertura:
- 400g de xocolate negre Nestlé Postres
- 120g de mantega
- Confits de xocolate de colors
- Confits de xocolate de colors
ELABORACIÓ:
Primer anem a preescalfar el forn a 200ºC a dalt, a sota i amb l'aire.
Triturem
les galetes i les barregem amb el sucre, els ous, l'oli, la llet, el
cacau en pols i l'impulsor. Batem tot molt bé amb el batedor manual de
varetes.
Untem
un motlle redó amb mantega. Retallem un redolí de paper de forn de la
mateixa mida que el cul del motle i el posem a dins. El greixem amb més
mantega.
Aboquem
la barreja anterior i el fiquem al forn (abaixarem, llavors, la
temperatura a 180ºC i el posarem a funció de sota, sense aire i a la
part més alta del forn) durant 40-50 minuts aproximadament. Això
dependrà de cada forn. Sempre hem de vigilar perquè no se'ns quede
sec).
Traiem del forn el pastís i el deixem refredar en una reixeta perquè no agafe humitat.
Quan estiga ben fred, el tallem per la meitat amb l'ajut d'un ganivet ben esmolat.
En un bol posem tres cullerades soperes de melmelada i 2 cullerades soperes d'aigua. Ho triturem amb la batedora i amb el líquid resultant mullem el pastis ajudats d'un pinzell de silicona.
En la part de sota del pastis, posem cinc cullerades de la mermelada d'albercoc i les repartim per la superfície uniformement. Podem fer-ho amb una espatuleta de pastisseria o amb un ganivet de tall ample. Quan estiga ben repartida, la tapem amb l'altra part del pastís. Hem d'anar amb molta cura perquè com estarà amerada de la melmelada, és molt trencadissa.
Ara fem la cobertura. Fonem el xocolate Nestlé Postres amb la mantega al bany maria.
Traiem del forn el pastís i el deixem refredar en una reixeta perquè no agafe humitat.
Quan estiga ben fred, el tallem per la meitat amb l'ajut d'un ganivet ben esmolat.
En un bol posem tres cullerades soperes de melmelada i 2 cullerades soperes d'aigua. Ho triturem amb la batedora i amb el líquid resultant mullem el pastis ajudats d'un pinzell de silicona.
En la part de sota del pastis, posem cinc cullerades de la mermelada d'albercoc i les repartim per la superfície uniformement. Podem fer-ho amb una espatuleta de pastisseria o amb un ganivet de tall ample. Quan estiga ben repartida, la tapem amb l'altra part del pastís. Hem d'anar amb molta cura perquè com estarà amerada de la melmelada, és molt trencadissa.
Ara fem la cobertura. Fonem el xocolate Nestlé Postres amb la mantega al bany maria.
Deixem reposar una estona i ja el podem gaudir de tot d'una!! Ara, si el deixem reposar una estona al frigorífic, encara resulta més bo!
O sigui que utilitzes la farina de galeta com si fos farina normal....queda igual de bé? estic encuriosida, l'hauré de provar ;)
ResponEliminaPetons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es/
MMMm....un pastís sorprenent! Fet amb farina de galeta Príncipe! Això ha de ser....tremendament bo!!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana, Francesc!!!
Olga
A Mossegades i La Cuina de l'Olga: moltíssimes gràcies pels vostres comentaris. Besets
ResponElimina