El pollastre dóna molt de sí i a mi m'agrada preparar-lo de moltes maneres. El d'avui és un pollastre que no té més secret que el temps de cuita, d'anar coent-lo molt a poc a poc. Queda boníssim!!
POLLASTRE AMB VERDURETES
INGREDIENTS:
1/2 pollastre de Ca Nàcher tallat a trossos menuts
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
La part verda d'un porro gran
6 alls
2 bajoques (=pebres=pebrots) roges
2 tomates de la pera ben madures
1/2 got de vi dolç
1/2 got d'aigua
Sal
1 polsimet de pebre blanc
1 polsimet de canella de Ca Manolo
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar-se l'oli en una paella i, quan estiga ben calent, hi posem un dels alls amb pell i tot. Hi afegim el pollastre i l'anem sofregint fins que quede ben daurat per totes bandes i sense cremar-se. En estar, el reservem.
La part verda del porro la tenia reservada d'un plat anterior. És una part molt gustosa i que molta gent llança sense usar. Tallem la part verda del porro ben rentada de qualsevol resta de terra a trosos ben menuts amb l'ajuda d'un ganivet de serreta o amb les tisores. La fregim a foc ben baix a la paella fins que estiga ben tendre. Ara li aboquem les tomates a trossets i les bajoques tallades a rodanxetes primes junt amb la resta dels alls amb pell i tot. Ho anem sofregint tot a foc lentíssim fins que prenga l'aspecte d'una melmelada. Aproximadament uns tres quarts d'hora o més.
Ara posem el sofregit en una cassola. Damunt, el pollastre. Salem, afegim el pebre blanc i la canella, el vi i l'aigua.
Coem a foc viu perquè arrenque el bull. Quan bulla, abaixem el foc al mínim i el deixem fent xup-xup, amb la tapadora posada, durant una hora o una hora i quart.
Estarà al punt quan s'haja begut pràcticament tot el brou. Llavors, només ens queda servir-lo a taula i passar-hi un guster!!
Molt i molt bo, per mullar-hi pa fins que no quedi re de salseta!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Que booo, acompanyat d'una barra de pa Ummm
ResponEliminaUna abraçada
Un plat de festa grossa.
ResponElimina
ResponEliminaFrancesc; Un clàssic de la cuina que fet a foc lent queda d'alló tant i tant ben fet i bo de debó¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O)
Ho has dit bé, cuit ben a poc a poc...i t'ha quedat un plat boníssim!!!!
ResponEliminaA casa ens encanta el pollastre fet de totes les maneres, però sempre xup- xup - xup ;-)
Ptnts
Dolça