Aquest plat és un d'aquells que fa la meua sogra Pilar i que a mi m'agraden molt. És molt senzill i, si la bajoqueta és tendra i bona, resulta gustosíssim!!
BAJOQUETA REDONA A LA VINAGRETA
INGREDIENTS:
1 kg de bajoqueta redona (mongeta rodona)
200 g de tonyina al natural (unes 4 llandetes)
3 ous
1 dit de vinagre de poma
2 dits d'oli d'oliva de Beneixama
Sal
PREPARACIÓ:
Amb les mans, els llevem les puntes a les bajoquetes i les partim a trossos de quatre dits de llarg o conforme ens semble més de gust.
Posem a bullir aigua mineral o filtrada en una olla. Quan bull a foc viu, li afegim un polsim de sal i tota la bajoqueta preparada d'una vegada. Quan torne a bullir l'aigua, comptem aproximadament quinze minuts de bull. Es tracta que la bajoqueta quede cuita però "al dente". Si ens en passem amb la bullida ens quedarà massa blana.
Mentre es cou la bajoqueta, podem posar a bullir els ous fins que es facen durs.
Quan està cuita la bajoqueta, la colem i la posem en un llibrell gran.
Pelem els ous i els fem a trossos. Els aboquem per damunt.
Obrim les llandes de tonyina al natural, els escorrem el suc i l'afegim a la bajoqueta i els ous.
En un got, posem un dit de vinagre de poma i mitja culleradeta (de les de cafè) de sal. Quan estiga ben dissolta la sal, hi posem dos dits d'oli d'oliva de Beneixama. Batem tots tres ingredients fins que emulsione i s'hi faça una vinagreta.
En estar, l'aboquem sobre la bajoqueta, mesclem tot bé amb un parell de cullerots i deixem que l'amanida es refresque a la nevera ben tapada amb un plàstic film o en un recipient hermètic.
Tot i que es pot menjar de seguida, està molt més bona si està freda o més fresqueta de la nevera. El millor és fer-la d'un dia per a l'altre.
Oh, quina casulatitat, jo avui n'he fet de molt semblant, també ens agrada mooooolt!
ResponEliminaBones, bones aquestes bajoquetes!!!!
ResponEliminaSalut i petons!!!
Olga
Aquestes receptes m'encanten, sana i bona!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
ResponEliminaFrancesc; Unes bones bajoquetes, i si són tendres, sentir el "nyec-nyec" al paladar d'aquesta recepta, és tot una delícia¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O)
Molt bona aquesta amanida de bajoques. Nosaltres la fem gairebé igual :-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gemma: les coses bones són, de vegades, molt casuals!!
ResponEliminaOlga i Pilar C.: estic content que vos haja agradat! :D
JosepB: hi tens tota la raó!!1 El "nyec-neyc" les fa més gustoses!!
M. Glòria: supose que aquest plat deu ser molt comú a les nostres terres :D