dijous, 9 d’octubre del 2014

BACALLÀ AMB CEPS

El bacallà ens agrada molt a casa i els ceps, també. L'altre dia m'abellia unir tots dos ingredients i m'hi va eixir un plat deliciós!!!

BACALLÀ AMB CEPS


INGREDIENTS:
1100g de bacallà congelat al punt de sal
3 cebes
1 grapat de ceps secs
2 gots d'aigua mineral o filtrada
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Pebre blanc
Sal

Per a la picada:
8 ametles fregides
2 alls
1 galeta maria
Sal
Un bon grapat de julivert

PREPARACIÓ:
Posem els ceps sec a remulla en l'aigua mineral o filtrada. Tallem la ceba a plomes fines. Posem les dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama a la cassola i quan fumege, li aboquem la ceba i un polsim de sal. Remenem amb un cullerot de fusta perquè s'impregne tota i continuem sofregint a foc baix fins que estiga ben daurada i sense cremar-se.
Colem els ceps i en reservem el líquid del remullat. Els afegim a la cassola i continuem fregint durant uns minuts perquè els dos ingredients s'hi amalgamen. Hi afegim 3/4 de got del líquid d'arremullar els ceps i coem a foc viu durant uns 10 minuts o fins que quasi s'haja begut aquest líquid.
Posem els talls de bacallà descongelat amb la pell a la part de baix a la cassola i deixem que coga uns minuts a foc baix. Li afegim un polsim de pebre blanc per damunt dels trossos de bacallà. Seguidament li afegirem un got del líquid d'arremullar els ceps i pugem el foc fins que faça xup-xup.
Mentrestant, preparem la picada. Posem la sal al morter i els dos alls pelats. Els reduïm a una pasta fina. Llavors, hi afegim les ametlles i seguim picant. En estar ben picat, hi afegim el julivert  i la galeta maria i ho piquem tot fins que quede una massa uniforme. Amb una mica del brou de cocció, anem deixatant la picada fins que la tindrem al punt que ens agrade. L'aboquem, llavors, a la cassola i continuem coent-hi el bacallà durant uns minuts. 



Apaguem el foc, deixem reposar uns minutets i ja el podem servir a taula.
Queda un plat gustosíssim i on t'hi pots sucar una barca de pa!!

8 comentaris:

  1. El proper cop que reculli ceps (espero que sigui aviat) faré aquesta fantàstica recepta

    ResponElimina
  2. Quina gran combinació. Queda anotada.

    ResponElimina

  3. El bacallà jo le fet am rossinyols, però amb ceps encara te d’estar més bo Ummm
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Que encertat ho trobo... paseu un boçí de pa que començo a sucar.
    Bon cap de setmana
    Muas

    ResponElimina
  5. Que en podia sortir de la combinació ceps-bacallà? Doncs un plat deliciós com aquest, és clar! Bona setmana.

    ResponElimina
  6. un mar i muntanya sensacional. No sóoc gaire de bacallà, però t'asseguro que aquest me'l menjaria molt de gust!

    ResponElimina
  7. A mi tambê m'encanta el bacalla i els bolets, i si són ceps encara millor, una recepta que ha de ser ben bona! Una abracada

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!