A Vinaròs i a bona part de les Terres de l'Ebre a les coques els diuen "cócs" i d'ací ve el nom de les postres de hui. Es tracta d'una recepta "d'aprofitament" que m'ha resultat ben fàcil de fer. Temps enrere vaig fer una "coca de cireres" i, com que em faltaven cireres per a cobrir-ne la superfície adequadament, li'n vaig haver de llevar una part de la massa i d'això en va eixir aquest dolç.
CÓC DE POMA
INGREDIENTS:
Per a cada coca:
100 g de massa de "coca de cireres"
1 poma de Lleida "golden" xicoteta
2 cullerades soperes de sucre
1 culleradeta de canella en pols de "Ca Manolo"
1 culleradeta d'oli d'oliva de Beneixama
3 cullerades d'anís dolç
PREPARACIÓ:
Preparem la massa de coca de cireres i, en estar pujada, amb els temps que indiquem, en fem cinc parts que col·locarem en una safata de forn a la qual li haurem posat un paper de cuita.
Aplananem les coques i les distribuïm de manera que no es toquen en coure's.
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Li llevem el cor a la poma i, sense pelar-la ni res, la tallem per la meitat, a quarts i a huitens. Una poma per a cada coca.
Posem el sucre damunt de les coques i aleshores distribuïm els trossets de poma per tota la superfície de manera que queden boniquets i amb la pell cara cap amunt.
Tornem a tirar més sucre per damunt. Ara tirem la cullerada d'oli d'oliva i, seguidament, empolsinem la coca amb la canella.
Enfornem les coques durant uns 15 minuts. Ben alerta que no se'ns cremen!!
Enfornem les coques durant uns 15 minuts. Ben alerta que no se'ns cremen!!
Només traure'les, les hem d'arruixar amb l'anís dolç. Això farà que la superfície es cristalitze i queden ben lluentes.
Estàn boníssimes acabades de fer i acompanyen molt bé un cafenet o per a berenar.
Genial aquesta coca. Per cert, passa't pel meu blog, hi tens un petit regal.
ResponEliminamansanesinopomes.blogspot.com
Quina coca mes bona.Me ha encantado tu post, tienes cosas muy interesantes, felicidades por tu bloc. Te invito a visitar el mio, esta semana, ¡¡Nos montamos una fiesta!! Pero no cualquier fiesta, una con detalles únicos, y cargadita de buenas ideas, para que vuestros eventos nunca vuelvan a parecer aburridos e insípidos, ¿Te vienes? Único requisito, pasárselo bien. Elracodeldetall.blogspot.com
ResponEliminaNoi, has preparat una coca ben deliciosa!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Francesc... si alguna vegada em sobra massa hi poso albercocs... també està boníssima.
ResponEliminaAra la tens penjada al NoTotSónPostres ;-)
PTNTS
Dolça
mmmm... les coques són una bona recepta d'aprofitament! Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar :)
ResponEliminaChus: moltíssimes gràcies pel detall!!
ResponEliminaJulia: he visitat el teu blog i m'ha agradat molt. Enhorabona.
Ma Glòria: ho acabe de veure!!! Quina bona pinta que fa aquesta coca teua d'albercocs!! Hi tens la mà trencada, fant coques!!
Gemma: una bona coca sempre té un moment per menjar-se-la, veritat?