Quan hi ha maduixes al mercat és molt difícil no caure a la temptació de comprar-ne i menjar-ne. Ara que n'hi ha de molt bones i ja fa caloreta abelleixen molt en forma de gelat. I això és el que vaig preparar. A més, és una recepta de les "light" que ja estem a punt d'arribar a l'estiu i convé passar dels "cossos botifarreta" a "cossos més miradors"... o, com a mínim, intentar-ho.
GELAT LIGHT DE MADUIXES
INGREDIENTS:
Maduixes
Formatge 0% "Hacendado"
Xocolate "Valor" 70% sense sucre
PREPARACIÓ:
No hi he posat quantitats perquè depén de la capacitat de la geladora. La que jo tinc a casa fa 0'8 litres a cada vegada i a això em vaig limitar.
Rentem les maduixes sense llevar-los el capoll i les reservem. Una vegada fet això, els el tallem i les fem a trossets.
Posem les maduixes capolades en el got de la batedora i les reduïm a líquid fins com a mínim 400 cc. En estar, les passem pel colador xinès per a llevar-los les vincetes que solen destorbar, tot i que això va a gust de consumidor.
En un recipient ample, hi afegim 5 o 6 cullerades d'aspartamo (o 3 culleradetes de sucralosa) i li aboquem damunt les maduixes triturades i colades. Ara ja només ens queda afegir-hi la quantitat suficient de formatge 0% fins assolir la quantitat màxima de la geladora i mesclar-ho tot amb una batedora de varetes.
Aboquem el preparat a la geladora i esperem que s'hi forme el gelat.
Aboquem el preparat a la geladora i esperem que s'hi forme el gelat.
Quan ja ha adquirit la textura adient, el posem en un got i li ratllem per damunt una miqueta de xocolate pur. La combinació és molt gustosa. Encara que també podem no posar-n'hi.
Si volem un gust més accentuat de maduixa, podem fer 500 cc de maduixa i la resta de formatge o anar variant-la segons ens agrade d'una manera o d'una altra.
És bo, relativament barat i quasi sense calories buides.
Es veu fàcil de fer, Francesc, i la pinta és molt bona!
ResponEliminaA mi el gelat normal, el que no serveix per fer l'operació bikini, em fa perdre el cap...o sigui que està tenir una versió light, per no pecar taaaaantíssim a l'estiu! Petons!
ResponEliminaA mi el gelat normal, el que no serveix per fer l'operació bikini, em fa perdre el cap...o sigui que està tenir una versió light, per no pecar taaaaantíssim a l'estiu! Petons!
ResponEliminaAmb formatge fresc 0% i l'edulcorant, és un gelat ben bo i de "baix risc" per la dieta. El provaré. Bon cap de setmana.
ResponEliminaSEgur que està deliciós!! M'apunto la recepta per fer-la els dies de calor, (si es decideixen a venir) jeje
ResponEliminaRecepta per provar! I m' encanta la foto!!!!
ResponEliminaLes maduixes estan en plena temporada i s'ha d'aprofitar!
ResponEliminaI si a sobre el gelat és light... molt millor, perquè així podem repetir sense remordiments, je je je...
Marina: és molt bo i senzill de fer.
ResponEliminaMònica: encara que no ho semble, em costa MOLTÍSSIM mantindre'm en un pes saludable...
Chus: ja veuràs com t'agradarà.
Georgina: el mèrit de la foto és d'Oreto, que va pensar a fer-ne una abans que no ens l'acabàssem!!!
Gemma: Ai, això dels remordiments "post-fartada de dolç" em passa molt sovint!!