divendres, 16 de maig del 2014

COCA D'ESPINACS, TOMATA I FORMATGES

L'altre dia havia de fer un dinar gustós per als de casa i vaig recordar que tenia desada en un receptari aquesta "Coca d'espinacs amb formatge de cabra" i, com sempre, en vaig fer la meua pròpia versió. Va ser un èxit a casa!!!

COCA D'ESPINACS, TOMATA
I FORMATGES


INGREDIENTS:
2 plaques de pasta brisa congelada "Hacendado"
2 alls
600 d'espinacs nets
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
4 tomates mitjanes
1 tasseta (de les de cafè) de panses sense pinyol
1 rulo de formatge de cabra "Président"
1 paquet de formatge emmental ratllat
1 ou
1 culleradeta de sal 
Pebre blanc
Orenga

PREPARACIÓ:
Deixem que les bases de pasta brisa es descongelen una mica per a poder-les manipular. Quan puguem fer-ho, l'estenem sobre una safata de forn on prèviament haurem col·locat un paper sufuritzat.
En una paella gran, ben ampla, posem les dues cullerades d'oli d'oliva. Hi afegim els dos alls trinxats, sal,  i els hi sofregim mentre es dauren i sense que es cremen. Ara hi afegim els espinacs. Hem d'anar amb compte perquè els espinacs fan molt de volum al principi i, després, quasi desapareixen. Abaixem el foc i els anem remenenant amb una cullerot de fusta. Els tapem i deixem que vagen coent-se en el seu propi baf. Quan vejam que amollen aigua, hi aboquem les panses i les anem mesclant amb els espinacs i l'all trinxat de manera que s'hi hidraten alhora que s'hi couen.
Mentres fem això, trenquem l'ou, el batem i pintem tota la superfície de la coca per tal que els espinacs s'hi aderesquen bé. 
Encenem el forn a 180º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Repartim per damunt la mescla d'espinacs, panses i all de manera que quede pràcticament coberta tota la placa de pasta brisa.

Tallem les tomates i el rulo de formatge de cabra a rodanxes de mig centímetre o menys de gruix i les repartim per tota la superfície de manera uniforme.

Posem una bona quantitat de formatge emmental ratllat per damunt de tota la coca.

Sobre els trossos de tomata posarem un pessiguet d'orenga i sobre els trossos de formatge de cabra, un parell de colpets de pebre blanc. 
Enfornem la coca a la part baixa del forn durant uns vint minuts. L'en traurem quan vejam que està daurada i sense cremar-se.
Bona de veritat!!!

8 comentaris:

  1. Una combinació molt gustosa, francesc, i a més, cuidant la línia!! Bé, no ho dic pel formatge, però hi ha espinacs, no? ha ha ha. Una abraçada.

    ResponElimina

  2. Francesc; -A la taula i al llit...- Un bon joc d'escacs, on els "reis i reines" de la casa, de ben segur, que hi faràn una molt bona mossegada d´escac i mat, de bó que té que estar.
    Salutacions Francesc¡¡ :O)

    ResponElimina
  3. I tant que ha d'estar bona de veritat! Els de casa meua farien cua per tastar-la. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. M'encanten aquestes coques salades! I la combinació d'ingredients és molt del meu gust.
    Només hi he trobat a faltar els pinyons ;)

    ResponElimina
  5. Aquestes coques salades sempre són un èxit!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Ja és la segona coca salada deliciosa que vegi avui...al final m'entraran ganes de fer-ne una per sopar! Petons!

    ResponElimina
  7. Marina: és "light" si, un cop te l'has menjada, corres la marató!!! :D

    JosepB: era de pecat mortal!! :D

    Chus: si la fas, segur que t'agradarà molt!!!

    Gemma: hi tens tota la raó!! No n'hi vaig posar perquè no me'n quedaven!!! #megafail!! :D

    M. Glòria: era bona de veritat. :D

    Mònica: ja veuràs què bona!!! :D

    ResponElimina
  8. Aquesta a casa també agradarà, segur.
    Queda anotada.

    ResponElimina

Digueu-hi la vostra!